• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Александър Морфов иска оставката на целия кабинет

Александър Морфов иска оставката на целия кабинет

/КРОСС/ „Не смятам да се връщам в Народния театър - поне не засега. Очакванията ми? Целият кабинет да подаде оставка. Защото не Слави Бинев е основният проблем - той е, както каза Костадин Бонев, само гнойната пъпка, която свидетелства за един много дълбок вътрешен процес. Моят протест от самото начало не беше срещу Бинев и неговата личност, а срещу политиката на културен геноцид, която води правителството", казва подалият оставка главен режисьор на Народния театър Александър Морфов пред „Дневник".

„Хората се обаждат да ме поздравят с победата. Каква победа? Ние от години мечтаем, очакваме да видим, че тези хора ще се замислят, ще си дадат сметка за бъдещето на държавата...Аз съм възмутен от това правителство, защото то гласува Слави Бинев за председател на комисията на първо място. Бих ли могъл да изпитвам гордост от министъра на културата? Да, някои може и да се радват на неговата неподправена самобитност, но тя не може да е представителното лице на българската култура, да ни представлява пред света. Ами вижте кои са съветниците му - личности като Калин Сърменов, които до името си имат единствено съмнителна медийна репутация", отбелязва Морфов.

Протестът на режисьора обаче не е „до оставка": „И да падне това правителство, след няколко месеца ще бъдат преизбрани същите хора. И в предишни интервюта съм казвал, че ние просто не сме готови за демокрация".

Морфов би се върнал, когато „почувства, че нещо започва да се случва, че тези хора, които от години се правят, че не съществуваме, обърнат внимание на образованието, науката и изкуството - нещата, които днес оформят българина, какъвто ще бъде след 20 години".

„Културата в момента в момента прилича на една бедна женица, която ръкомаха и се мъчи да отвлече вниманието на някакви хора от техните таблети и айфони. И все пак всяка вечер в софийските театри има поне 4 хиляди души, половината от тях - млади хора. Тези хора се интересуват от нещо. Властта обаче не може, не иска да приеме това - патологията на това неприемане вече 25 години, това е истинският проблем", посочва той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

АМИ ТАКА ЩЕ ИСКА - НАЛИ ТРЯБА НЯКОЙ МЕСТНИ СУБЕКТИ ДА ПОДПОМАГАТ ГЕНОЦИТА СПРЯМО БЪЛГАРИТЕ. МОРФОФ - ПОКАНИ и ЦИГАНСКИТЕ ГЕТА на ПОМОЩ. ЦЕЛТА ВИ е ЗЕМЯТА БЪЛГАРСКА да се РАЗЧИСТИ - ПОЛОВИНАТА ЗА РУСИЯ ДРУГАТА ПОЛОВИНА ЗА ТУРЦИЯ

10.12.2014 06:53:38

Анонимен

Не само правителството, системата трябва да се смени.

10.12.2014 01:26:44

Анонимен

Не само правителството, системата трябва да се смени.

10.12.2014 01:26:35

Анонимен

АЙДЕ, ПРЕГАЗИХА И КАНДИДАТ ЗА ШЕФ НА ВКС! ДОЙДЕ ГЕРБ НА ВЛАСТ И СЕ ЗАПОЧНА – УБИЙСТВА, ИЗЧЕЗВАНИЯ, ПРЕГАЗВАНИЯ, САМОЗАПАЛВАНИЯ… Кандидатът за шеф на ВКС съдия Лозан Панов е прегазен в София . Утре кандидатите за председател на Върховния касационен съд трябваше да представят концепциите си. Съдията от Върховния административен съд Лозан Панов е бил блъснат от кола в София. Той е жив, но състоянието му е тежко, с много сериозна тазобедрена фрактура. Лозан Панов бил връхлетян от автомобила в момент, когато излизал от спортуване в столичен парк. Висшият съдебен съвет издигна официално кандидатурата на Лозан Панов за председател на Върховния касационен съд. Зад номинацията застанаха председателят на ВАС Георги Колев, Светла Петкова, Милка Итова, Димитър Узунов и Галя Георгиева.

10.12.2014 01:19:07

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.