• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Ученици и учители на траурно бдение в памет на убития Тодор във Враца

Ученици и учители на траурно бдение в памет на убития Тодор във Враца

/КРОСС/Мълчаливо бдение в памет на убития 18-годишен Тодор Йорданов организират във Враца, предава кореспондентката на БНР.

Припомняме, че младежът издъхна вчера посред бял ден, след като бе пребит от двама братя на оживена улица в центъра на града. Това станало, докато отивал на училище. Когато момчето минало с автомобила си покрай Десислав и Иван, натиснало клаксона и това ядосало двамата мъже, които пресичали улицата.

Днес в училището на убития влизат психолози. Очаква се днес да бъдат гледани и мерките на задържаните за побоя братя.

Много хора са запалили свещи и са поставили цветя на мястото на инцидента. Ученици и учители са се събрали на траурно бдение в двора на училището на починалия абитуриент.

За 18.00 часа тази вечер врачани готвят протест пред сградата на Районното управление на полицията. Протестът се организира във фейсбук. Протестиращите ще се съберат в градинката пред НУ „Иванчо Младенов", след което мълчаливо ще изразят скръбта си пред сградата на районния съд.

Прокуратурата във Враца продължава с разпитите на свидетели.

Жители на града и очевидци коментират, че хора, които могат да бъдат бащи на Тодор, са го убили. И това се случвало не само във Враца. Хората са притеснени от побоищата над стари хора, смърт на деца. Според един от гражданите реакцията на обществото не била нормална. Човекът видял снимки в медиите, на които десетки хора стоят и гледат побоя.

Друг гражданин коментира, че ширещото се от доста години насилие, е станало модерно вече, а младите хора стават все по-агресивни.

Пред Нова телевизия братът на убитото момче - Ивайло, изрази убеждението си, че става въпрос за предумишлено убийство. Той пита защо братята не са се опитали да направят забележка на Тодор, ако смятат, че те са прави. Той не разбира причината, която ги е накарала да спрат и да бият младежа. Ивайло е категоричен, че двамата братя са били с ясната нагласа да убият Тодор, който е бил треньор по таекуондо на деца, но вчера не успял да се защити.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.