• 05 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8001
  •  GBP / BGN 2.2971
  •  CHF / BGN 2.0157
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Б. Борисов: Резултатите от изборите показват, че можем да продължим да управляваме стабилно

Б. Борисов: Резултатите от изборите показват, че можем да продължим да управляваме стабилно

/КРОСС/ Поздравявам колегите от ГЕРБ, както и от РБ, ПФ, АБВ, с които от тези резултати считам, че можем да продължим да управляваме достатъчно стабилно, каза министър-председателят Бойко Борисов в Брюксел.

„Що се касае за изборите в България, местната власт е изключително важна, защото нейният капацитет помага за по-добрия начин на живот от страна на еврофондовете, инфраструктурата, привличането на инвестиции и създаването на работни места и задържането на хората по места", обясни Борисов.
„Поздравявам колегите от ГЕРБ, които работят от години в местната власт, общинските съветници и кметовете, които победиха на първи тур. Заслужават адмирации, защото хората много се трудиха, както ти щабът, както и всички, които работиха по кампанията", каза премиерът.
„Представянето на ДПС и БСП също е силно, поздравявам ги и заслужат да зачитаме техния глас като опозиция. Така че горе-долу тези избори показаха, че по-добро не може да се сътвори в момента. Просто трябва стабилно, с разум и мъдрост да се опитаме да управляваме занапред", допълни той.
„Надявам се парламентът да вземе решение, което да даде възможност на електронното гласуване, особено за хората в чужбина", каза Борисов в коментар на резултатите от референдума.
Борисов заяви, че е очаквал победа на първи тур , че ГЕРБ в Хасково. „Но 49,5%, мисля че е достатъчно ясен показател, че хората искат промяна там", отбеляза той.

„Искам да благодаря на всички български граждани, които упражниха конституционното си право да гласуват. Благодаря на всички, които направиха така, че кампанията да бъде по-интересна, но преди всичко искам да се обърна към нашите коалиционни партньори - Реформаторският блок, нека сега да излязат и да се извинят за всичкИ нападки към Йорданка Фандъкова, към Иван Портних, към Камбитов и към всички тези кметове. И да видя какво ще направят сега, ако на балотаж отидем в Хасково с реформаторския дух на г-н Беливанов - ще запазим ли статуквото, или ще продължим напред?", каза по-рано председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.


 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.