• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Нейков: Окончателно ще разрушим доверието в осигурителната система

Нейков: Окончателно ще разрушим доверието в осигурителната система

София /КРОСС/ Окончателно ще разрушим доверието на хората в осигурителната система, коментира пред БНР бившият социален министър Иван Нейков.
Всички експерти са в пълен шок. Такъв случай нямаме ние в цялата ни история на социалното осигуряване - да се вземе решение с много сериозни последици за осигурителната система и това решение да се вземе от ден до пладне, да се вземе без коментари, без да участват заинтересованите страни. Подобен подход никога не е имало. /.../ Или този, който предлага тези решения, не може да се справи с аргументите и доводите против него, или въобще не го интересува какво ще стане. Затова просто така „Казал съм ви. Гласувайте и това е". С това, което правим, гарантираме, че следващата година дефицитът на НОИ ще бъде по-голям отколкото беше в предходната година, категоричен е Нейков. Според него разходите на НОИ ще растат, а приходите му ще намаляват.
Заедно с това - нещо, което стратегически вече трябва да го търсим след 10 години, ние гарантираме запазване на ниското ниво на пенсиите. Отказът да чуем какво казват експертите, отказът да направим следващите важни стъпки означава само едно - обещаваме на хората ниски пенсии в продължение на още едно десетилетие. /.../ Нежеланието да се развива модела води до такива не големи, козметични увеличения на минималната пенсия. Това върши работа за един отчет на едно правителство - да каже, че то е увеличило пенсиите. Това няма да има ефект, посочи той.
Според Нейков, има абсолютна несигурност и непрогнозируемост на действията на управляващите, което е изключително тревожно.
Свидетели сме на опит хората да бъдат накарани да правят странен избор. Ако ние сблъсквайки капиталовите и солидарния фонд може да премахнем най-големия инвеститор в България в момента /пенсионните фондове са най-големия институционален инвеститор/. Ако ние създадем условия, плашейки хората, че там нещо може би не е наред, и те тръгнат към НОИ, ние ще ликвидираме най-големите си национални инвеститори. Това ли е целта, попита експертът.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А коя е целта бе, лумпен? Да вдигаме до небесата върастта за пенсиониране и да замразяваме тая за полицаи и военни, че да ги издържаме, щото са немощни? Боклук мръсен!

16.12.2014 19:25:21

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.