• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Филип Попов: Очевидно е, че този път, по който вече 29 години върви България, не е правилен

Филип Попов: Очевидно е, че този път, по който вече 29 години върви България, не е правилен

/КРОСС/ „Визия за България е врата, отворена към всички хора, които имат своите предложения

„Беше крайно необходимо и точно навреме да излезем с „Визия за България”. Тя не е готова предизборна програма или платформа, а рамка. Визията е отворена врата за дискусии към всички, които имат своите предложения, защото вие най- добре знаете какви са проблемите на всички вас и на Сатовча“. Това каза секретарят на ПГ на „БСП за България“ Филип Попов, който заедно с колегите си- народните представители  Дора Янкова, Светла Бъчварова и Румен Георгиев, посети   общ. Сатовча.

Той добави, че „Визия за България” е  послание на левицата и желание българският народ да тръгне по друг път. “Аз няма да коментирам какво са направили управляващите от ГЕРБ, всеки сам го вижда по джоба си, хладилника и интернет връзката с децата си в чужбина. Очевидно е, че този път, по който вече 29 години върви България, не е правилен“, категоричен бе Попов. Той каза, че БСП предлага нов разговор – за промяна на системата и развитие на регионите. „Предлагаме този разговор на всеки един българин, който желае да даде своята идея за развитието на региона си и България.  За нас е важно всеки да има  достъп до здравеопазване, образование, качествени храни.

Важно е родните производители да бъдат защитени, затова предлагаме  алтернативата за развитие на България пред целия български народ”, обясни народният представител.  Попов каза още, че  не може да се живее с 200 лв. пенсия, не може хората от Сатовча и населените места в общината да нямат нормален достъп  до здравеопазване и образование- този модел трябва да бъде изкоренен. „Бъдете носителите на идеята за тази Визия, дайте своите предложения, разкажете на своите познати, приятели и семейства, за да стане тя завършен  документ“, призова Филип Попов.

Дора Янкова: Време е да върнем държавата на хората

„Публичният ресурс в държавата се разпределя несправедливо и това е очевидно за всички. Оказа се, че актуализацията на пенсиите не влиза в сметките на правителството, но с 10% се вдигат заплатите в държавната администрация. Това от една страна е добре, защото все пак се повишават, макар и с много малко, доходите на част от населението, но от това увеличение прозира предизборна комерсиализация и то не може да покрие поскъпването“, това каза народният представител Дора Янкова.

Тя заяви, че за да бъдат премахнати диспропорциите в регионите, трябва да бъде разработена специална политика за пограничните и планински региони. „Време е да върнем държавата на хората и това не е просто лозунг, а реално намерение, което ще реализираме чрез „Визия за България“, каза още народният представител . Дора Янкова добави, че ако искаме да дадем ефективно решение на проблеми- като доходи, качество на образование, качество на здравеопазване- следва да променим политиката през регионите. "Не можем да търсим ефективен растеж на доходите на Благоевград, ако го сравним с друга далечна област. Колкото и пари да налива държавата там, не би могъл да се очаква голям ефект“, каза още тя. Янкова заяви, че е недопустимо цената на дървата за огрев да е различна в Смолянска и Благоевградска област. Става въпрос за дървен материал, добит и продаден в планински регион в една и съща държава, затова и тук са нужни държавни регулации“, каза още Дора Янкова.

Светла Бъчварова: С „Визия за България“ подкрепяме малките и средни земеделски стопани

„Във „Визия за България“ сме отделили внимание на подкрепата за малките и средни земеделски стопанства, защото те са тези, които обработват земята в по-голямата част на страната“. Това каза народният представител проф. Светла Бъчварова. Тя уточни, че е предвидено финансиране на изграждането на мрежа от фермерски пазари, намаляване на административната тежест за достъп до пазара на малките ферми, усъвършенстване на БДС с приоритет българското производство.

„Предвидили сме също нулеви ставки на ДДС за храни, изработени само от естествени суровини, без следи от консерванти, заместители и подобрители“, уточни Бъчварова. Тя добави, че са нужни и регионални програми, свързани със земеделието, защото всеки район на страната има свои традиционни култури, които трябва бъдат развивани. „В райони като вашия има много бедни хора и затова основната цел на Визията е социалната цена да не се плаща от най-бедните, а разходите за данъци да бъдат разпределяни пропорционално, за да остават хората тук и да живеят нормално“, заяви проф. Бъчварова.

Румен Георгиев: Държавата трябва да влезе във функциите си и да бъде основен регулатор на отношенията в земеделието

„Държавата трябва да влезе във функциите си и да бъде основен регулатор на отношенията в земеделието. Не може вие да отглеждате и обработвате тютюн, за който след това няма да ви бъде платено, въпреки че прекупвачите вече са взели продукцията ви“. Това каза пред жителите на Сатовча Румен Герогиев. Той заяви, че след като хората дадат своите предложения, ще бъде изготвена конкретна програма за региона, за да се възстановят секторите и дейностите, застъпени тук. „Възстановяване на добива на традиционни за региона култури е единствената алтернатива, за да останат младите семейства тук“, каза още Румен Георгиев

Преди срещата с жителите на общината, народните представители се срещнаха с кмета  на Сатовча Арбен Мименов, който очерта основните проблеми пред общината. 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.