• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Airbus Group подкрепя развитието на иновативни решения за хора с увреждания

Airbus Group подкрепя развитието на иновативни решения за хора с увреждания

/КРОСС/ ‘Fabrikarium’ е най-голямото събитие в Европа, свързано с хората с увреждания, което им дава възможност да ползват най-иновативни технологии

Tулуза, 25 октомври 2016 – Airbus Group проведе първия по рода си ‘Fabrikarium’- събитие, свързано с хора с увреждания, в Лицея Airbus в Тулуза от 19 до 21 октомври.

‘Fabrikarium’ е инициатива, която обединява хора от различни профили, за съвместно разработване на иновативни решения за хората с увреждания, които лесно могат да бъдат възпроизведени с нетърговска цел и на минимална цена. Целта е да се даде възможност на най-голям брой хора с увреждания да се възползват от най-иновативните технологии, като по този начин значително подобри качеството на живот.

В рамките на три дни, около 100 участника ще се присъединят към събитието, прилагайки своята експертиза и умения за девет проекта, определени от асоциацията “My Human Kit” (MHK). Тази независима асоциация насърчава хората с увреждания да преодолеят своите ограничения чрез разработване на достъпни протези и оборудване, комбинирайки цифрови технологии за производство с принципа "направи си сам".

Участниците в събитието, включват 44 служители на Airbus Group от цяла Европа, заедно с шестима студенти от Лицея Airbus, специалисти от асоциацията MHK и служители от други фирми. Заедно, те са проектирали и изпълнили прототипи, използвайки класическа и цифрова техника, като например 3D принтери или технологии и инструменти за лазерно рязане.

"Ние вярваме, че многообразието е източник на творчество и иновации. Чрез обединяването на хората в това важно събитие за съвместно проектиране и изграждане на иновативни решения, ние изпълняваме нашата роля да помогнем за подобряване на живота на хората с увреждания ", заяви Тиери Барил, директор човешки ресурси в Airbus Group и Airbus."Събирането на хора с различни умения и профили помага също да се промени положително възприемането на хората с увреждания. Аз лично смятам, че в работната среда, различното се създава именно от многообразието. ", добави той.

Базиран на принципа на използване на технологията за облекчаване на хората с увреждания,"Fabrikarium" работи по девет проекта:

Принтирай моя крак: създаване на естетизирани персонализирани протези за крака, благодарение на нови технологии и материали (3D печат, титанови ...) и домашни системи за персонализиране на крака.

Отворена инвалидна количка: изработена със стандартни части, които позволяват заменяемост, включително и електрическа версия.

"Binoreille": един нескъп слухов апарат, посветен на хората с пълна глухота на едното ухо, за да избегнат костен имплант.

Сонорни ръкавици: преносима радарна система за незрящи или хора с увредено зрение, която може да се направи за по-малко от 50 Евро. Действа чрез откриване на препятствия, посредством вибриране на ръката.

Бионична ръка: бионично достъпна протеза за ръка, която може да бъде самостоятелно ремонтирана, контролирана от мускулни сензори и със система за обратна връзка, за да "чувства" обекти.

Ганеш: един проект на отворена платформа, коята дава възможност на хората да измислят, надграждат и преправят своите слухови апарати.

Шива: създаване на ръка-протеза (хартия, 3D печат…), който да се превърне в произведение на изкуството или инструмент, включително със система за сменяема китка

Брайл Rap: как да конвертирате всеки 3D принтер в "Брайл" машина чрез писане на стандарти листове (хартия, картон ...).

Разработените във "Fabrikarium" прототипи ще бъдат представени на 18 ноември в Тулуза. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.