• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Икономист: БНБ не оправда очакванията на хората

Икономист: БНБ не оправда очакванията на хората

/КРОСС/ Според икономическия анализатор Лъчезар Богданов проблемът с КТБ е, че междувременно в нея и в БНБ влиза прокуратурата, арестуват се хора и е много трудно да се действа конвенционално.

„Ако е здрава банката, но има краткосрочен проблем трябва да се намери краткосрочно решение. Ако не е здрава тя категорично трябва да се затвори", заяви анализаторът в студиото на "Лице в лице" по бТВ.

За Гроздан Караджов няма никаква логика да има толкова амбициозен план, че за 10 дни ще се направи одитен план на банка от калибъра на КТБ. „Защо хора като централните банкери са живели с тази илюзия?", попита той.

„Те не са в реалността. Почти нищо от досега казаното от БНБ за съжаление не се оказа вярно. Тази институция тотално не оправда очакванията на хората", посочи той.

Владимир Георгиев от своя страна смята, че трябва да се каже абсолютно ясно, че сигналите, които идват от БНБ са противоречиви и могат да бъдат приравнени към некомпетентност. "Но това е твърде лесно, не е това отговорът", смята той.

"Не е вярно, че хората са некомпетентни. Въпросът е, че самата институция не функционира и то не от днес или от вчера, а не е функционирала през всичките тези години", поясни той.

„В момента БНБ чрез квесторите си трябва по закон да прецени дали банката е неплатежоспособна и след това да вземе решение. Никой обаче не се подписва да вземе решението", отбеляза Лъчезар Богданов и допълни, че Финансовият борд може да бъде застрашен само от политиците, ако те се откажат от него.

За Владимир Георгиев по-важният въпрос е дали и как могат да се покрият вложенията на хората, като категорично подчерта, че Бордът не е застрашен.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.