• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Вашият Уеб хостинг доставчик е и Ваш онлайн партньор

Вашият Уеб хостинг доставчик е и Ваш онлайн партньор

/КРОСС/ Избраната уеб хостинг компания, в която съхранявате уеб сайта си и Ви осигурява достъп до световната мрежа, трябва да бъде и Ваш приятел - Вашият бизнес партньор. Същност, тази компания трябва да постави на първо място интересите Ви. Като резултат, ако Вашият уеб бизнес постига нужния успех, уеб хостингът също споделя част от този успех със своята постоянна клиентска база.
           Ако ударите хоумрън с Вашия URL, няма да стигнете далеч. Оставайки верен на хоста, ключовите думи, архитектурата на сайта - едва ли ще искате да ги промените. Имайки уеб успех, не се люшкайте силно в лодката.
          Но как ще знаете дали избраният уеб хостинг е наистина Ваш приятел или е само доставчик на услуги, който таксува кредитната Ви карта всяко тримесечие. Не винаги е лесно да се направи тази преценка, но проучете малко преди да се регистрирате.

               1. От колко време съществува тази хостинг компания?
          Търсете дълга история с уеб-базиран успех. Намерете компания, която предоставя хостинг услуги над 2 години и чрез управлението може да се справи ефективно с разширяващата се клиентска база.
Доставчикът, който се грижи за своите клиенти и води компания с дългогодишен опит знае добре как да третира клиентите си. Тя дори знае как да помогне на клиентите да постигнат уеб успех - търсен както от клиента, така и от тях - всички печелят. И добрият мениджмънт го знае това.

       2. Дали доставчикът Ви поддтиква към по-скъпи цени, получавайки повече дисково пространство?
         Вие наемате дисково пространство от Вашия доставчик. Повечето доставчици определят ценови диапазони въз основа на размера на дисковото пространство, което ще ползвате от сървъра (сървърът не е нищо повече от един голям хард диск, който съхранява множество сайтове върху себе си) и към него добавя функции, за които бихте платили.
           Някои доствачици смятат, че е несправедливо да Ви принуждават да плащате повече за пространство и функции, от които нямате нужда или не възнамерявате да използвате. Поради тази причина те са създали система, която Ви позволява да вървите със собствено темпо, без да плащате за още няколко гигабайта, които няма да използвате, като заплащате допълнително 50 долара годишно за тази „мъртва/неизползваема" част.
            Вместо това, купувате само нуждното пространство към този момент. И когато дойде време да се разшири, ще преминете на следващото ниво и ще спестите пари. Добрият хостинг доставчик знае кое е добро за собственици на сайтове и персонализира услугите си така, че да са от полза за вас.
Израствате бързо. Или бавно. Един добър доставчик ще работи с Вас на всяка стъпка от пътя Ви. Недоброжелателните доставчици не правят това. Искате повече дисково пространство, можете да се придвижите нагоре към следващото ниво на ценообразуване спрямо текущите си нужди. С други думи, Вие губите пари и когато имате определен бюджет, всяка стотинка е от значение.

                 3. Вашият хостинг доставчик предлага ли безплатна SSL сигурност?
             Ако продавате продукти или услуги или пък събирате секретни данни на клиентите (като номера на кредитни карти), то Вие се нуждаете от защитен уеб сайт, който изпраща и получава криптирани, защитени данни, така че хакерите да не могат да крадат и да ги използват, за да купуват и продават откраднати неща, взети от мрежата.
            Хостинг доставчик, който не го е грижа за успеха на Вашия бизнес, ще Ви накара да се сдобиете със свой собствен SSL сертификат, за да защитите уеб сайта си и секретните данни на него. И това струва пари.
          От друга страна, хостинг доставчикът, който е съпричастен към Вашия успех, ще Ви помага да постигнете и запазите успеха си като ще Ви позволи да използвате неговия SSL сертификат. Вашият сървър е защитен, следователно и Вашият сайт е защитен също, благодарение на добронамерения и активен партньор по отношение на успеха Ви - Вашият хостинг доставчик.

             4. Изисква ли хостинг доставчикът да подпишете обвързващ дългосрочен договор?
         Точно тук светва предупредителна светлина. Подобен тип компании искат да Ви обвържат в продължение на три месеца, шест месеца, една година, знаейки, че Вие може да не ударите хоумрън. По този начин ще плащате техните хостинг такси за целия срок на договора.
             Ако Вашият хостинг доставчик е и Ваш приятел - партньор, който прибавя стойност за бизнеса Ви - няма нужда от дългосрочен договор. Няма нужда от договор изобщо. Купете си сървърно пространство и избрани функции за месец. Когато бизнесът се развие, можете да добавите повече пространство. Или да преминете към друга алтернатива, един добронамерен доставчик няма да Ви принуди да продължавате да плащате за услуги, от които вече не се нуждаете. Що за приятел е това?

              5. Добронамерените хора си помагат взаимно
             Ако току-що стартирате в уеб света и основавате първото си онлайн приключение, не би ли било хубаво да има някой, на който да зададете въпросите си? Някой с безкрайно търпение? Някой, който признава, че Вашия уеб успех е в основата на успеха на уеб хостинга?
              И Вие искате достъп до този приятел и помощта му 24/7. Искате някой да обясни как се инсталира блог или да Ви покаже инсталирането на защитен код - стъпка по стъпка, дори ако отнеме цяла нощ (едва ли би отнело толкова време).
            Доставчикът, който иска да бъде Ваш приятел, предлага това ниво на обслужване за най-малко седем долара на месец! Уеб хостинги, които не са толкова "приятелски" настроени ограничават достъпа до определени часове, освен това ще Ви накарат да плащате за обаждането и някои от тях дори нямат телефон или техническа поддръжка за клиентите си. Ако имате въпрос или проблем, ще трябва да напишете имейл на тях и те ще се свържат с Вас възможно най-скоро. В същото време, Вашият уеб сайт има проблем, а Вие очаквате имейл отговор от техническа поддръжка - и е гарантирано, че в 50% от случайте получените отговори не решават проблема.
              Проучете малко преди да регистрирате Вашия уеб сайт и да подпишете дългосрочен договор. Всяко ново начинание е риск, така че работете с фирма, която Ви поставя на първо място, отговаря на въпросите Ви (дори някои да са глупави), предлага свободно достъпни ръководства, за да Ви помогне да изградите и управлявате желания уеб сайт.
Дали доставчикът е Ваш приятел? Не е, ако финансово Ви натоварва като за последно. Не е, ако продава Вашия имейл адрес на всяка аптека за "синьо хапче", западно от Пекин. Не е приятел, и ако Ви предлага договор за една година.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Hasan Tunali

Aз сaмият съм производител. Нa стъклен пирaмидaлен кaмaкинa плоскост която измествa. Грaнит мрaмор в рaзмер и големинa неогрaниченa.

26.06.2016 21:13:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.