• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Х.Гайдаров, гл. готвач: Отношението ни към храната показва и това към нас самите

Х.Гайдаров, гл. готвач: Отношението ни към храната показва и това към нас самите

/КРОСС/ Всички отлично знаем, че целта на храната преди всичко е да ни доставя удоволствие. Ние непрекъснато сме в търсене на нови и различни кулинарни изкушения, с които да поглезим своя апетит. Особено голямо значение на качеството и приготвянето на храната отдаваме, когато трябва да се храним някъде навън или пък сме на почивка. По този повод интервю специално за агенция "КРОСС" даде главният готвач на хотел "Терма Палас", Христо Гайдаров.

Здравейте, като готвач в хотел първо да ви попитам, каква кухня предпочитат чужденците, които почиват в България?

Определено това е европейската кухня, но може би защото не са толкова добре запознати с нашите традиционни ястия.

Храната отражение на историята на една нация ли е според вас?

Като цяло да, защото отношението на хората към храната се приема, така като отношението към самите себе си.

Имат ли хората хранителна култура?

Чужденците да, но за съжаление поне 80% от българите със сигурност не!

Кое е най-странното ястие, което сте приготвяли?

Крокодил. Това е доста специфично месо, с което изключително трябва да се внимава при приготвяне, защото ако се изпусне момента, рискуваме да се получи доста жилаво и неядивно.

Как бихте определили кулинарията, като наука или изкуство?

Зависи от гледната точка на всеки готвач. За мен специално е две в едно - и хоби, и изкуство.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

gabriela

bqhme gosti na hotela tozi chovek e ynikalen strashen maistor - gotvach preporachvam silno da my se opitat tvoreniqta kazvam tvoreniq zashtoto vkysotiite , koito prigotvq sa takiva ! nie bqhme chetiri dni no parvite dva ne beshe na rabota gotveha asistentkite my ( gotvachki ) , koito sashto sa perfektni po negovo obychenie posle se poqvi toi , kato prefi tova mi kazaha kogato maistora e tyk ne moje da vlezesh v kyhnqta zashtoto e osoben drapnat i strog ( a mi se nalagashe da gotvq na bebo ) naprotiv tozi chovek e dobar i grijoven kam klientite i gostite na hotela i mnogo dobar maistor !

04.11.2015 23:45:18

Анонимен

Някои сме лакоми и после страдаме от това.

04.10.2015 14:24:03

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.