• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Седем от отровените деца остават на лечение в Инфекциозна болница

Седем от отровените деца остават на лечение в Инфекциозна болница

София /КРОСС/ Седем от децата от 45-то столично училище, които бяха приети в Инфекциозна болница след съмнения за хранително отравяне, остават на лечение поне още няколко дни. Първокласниците обядвали пиле с ориз в училищния стол вчера, а по- късно следобед се проявили симптоми на хранително отравяне. Състоянието им е стабилно. Все още не са готови резултатите от изследванията, които ще установят причината за натравянето. Фирмата доставчик на храната за училищния стол отказва коментар до излизане на резултатите от пробите.
Днес в училището много от родителите не знаеха за инцидента, но имаха сериозни оплаквания от качеството на храната и от хигиената в стола.
Храната не се приготвя на място, а се доставя от фирма, която обслужва още две училища. Вчера в стола са обядвали 156 деца, зле се почувствали 24. Според директорката преди да бъде сервирана, храната се дегустира от медицинската сестра.
Проби от храната в стола бяха взети днес при съвместна проверка на Столичната РИОКОЗ и Областната дирекция по безопасност на храните.
От фирмата за кетъринг отказаха коментар до излизане на резултатите от проверката. Заявиха обаче, че поради авария, в училището не е имало топла вода и е възможно децата да не са спазвали нужната хигиена.
Директорката потвърди, че от 15 септември наистина няма топла вода, но отрече това да е причина за състоянието на децата. Много от учениците твърдят, че в училището има хлебарки и бълхи и често ходят нахапани.
Резултатите от проверката на храната ще са готови до седмица. Дотогава и столът ще остане затворен, съобщи БНТ.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Крайно време е Агенцията по храните без подсещане да се заеме с разните кетърингови компании от типа на Кенар и прочие, при които манджите и храните им първо се готвят в нехигиенични условия, втото от неизмити и неизистени продукти, и трето застояват и дори вкисват от целодневно стоене по щандове по супери и кръчмета за бързо хранене, след което се пробутват на разни детски градини, учениччески и студетнтски столове, .... Докога ще има подплатено с корупция бездействие на контролните органи?!

30.09.2014 20:59:54

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.