• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

БАБХ и прокуратурата се топят взаимно за отговорността за побой над журналист

БАБХ и прокуратурата се топят взаимно за отговорността за побой над журналист

/КРОСС/ Кой не си свърши работата по случая, заради който репортерът на "Господари на ефира" Димитър Върбанов беше бит, защото разкри два склада с храни с изтекъл срок на годност, които се разпространяват свободно - областната дирекция на БАБХ във Велико Търново или прокуратурата? Съответната институция прехвърля топката на другата.

Според директора на БАБХ-Велико Търново д-р Станимир Спасов той не можел да наложи възбрана, защото ставало въпрос за 9,5 тона храни с изтекъл срок на годност т.е. твърде голямо количество. Всички документи за унищожаването им са издадени, но не сме ги унищожили, защото тече досъдебно разследване, каза Спасов. И показа жалба, според което хванатата в крачка фирма твърди, че част от хванатите храни били мостри. Имало две такива жалби.Говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова обаче обяви пред Нова телевизия, че всички веществени доказателства по случая отдавна са иззети. Не прокуратурата дава разрешение за унищожаване на храни в рамките на други административно-наказателни производства на БАБХ, добави тя.

Не разполагаме с такива помещения, където да преместим хванатите храни. Извършваме постоянно проверки, смени версията Спасов, който добави, че проверявали „почти всяка седмица". Никъде не сме констатирали нарушаване на целостта на опаковките, не сме установили нови храни с изтекъл срок на годност, уточни областният директор на БАБХ. И се оплака, че ако БАБХ затворели изцяло фирмата, а има годни храни, веднага ще се наложи агенцията да поеме насрещен иск.

Спасов обеща отново, че хванатите 9,5 тона храни щели да бъдат унищожени. Той заяви твърдо и, че двама инспектори на БАБХ направили проверка на втория склад, открит от Върбанов. И обясни, че БАБХ проследила търговията от склада и там, където е установена продажба, е било унищожено всичко продадено с изтекъл срок на годност.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.