• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

БСП ще се опита да разсее мита, че държавата е лош стопанин

БСП ще се опита да разсее мита, че държавата е лош стопанин

/КРОСС/ Проф. Иво Христов е един от над половината народни представители в новия парламент, които днес прекрачват прага на парламента в качеството си на депутати. Той беше избран от листата на "БСП за България", а преди първия си ден в новото поприще говори пред БНТ.

„Запознат съм с работата на парламента от експертната страна, тъй като съм бил експертен сътрудник в Комисията по правни въпроси в Народното събрание", каза проф. Христов и поясни, че от гледна точка на вътрешните механизми не очаквам кой знае какви изненади.

„Не е тайна, че повече от 90% от законодателството се произвежда от администрацията - директно от различните министерства и ведомства, които след това вкарват техните законопроекти като такива на правителството и Народното събрание, колкото и експертен ресурс да има, не може да спре тази лавина от актове", коментира недоразуменията в законите проф. Христов.

Но уточни, че като цяло българското законодателство не е лошо. Проблемът е по-скоро в българското правоприлагане, подчерта той. По думите му законодателството не е технически въпрос, това е политика и всички политически идеи рефлектират в сблъсък на законодателни идеи и актове.

Този парламентарен сезон парламентарната група на БСП ще се опита да прокара няколко важни законопроекта, преди всичко това касае т.н. законопроект за държавните и общински предприятия, който има за задача да спре най-сетне тази непрекъсната рокада на кадри там и да се разсее митът, че държавата била лош стопанин. И поясни, че всички развити страни имат мощни държавни сектори, които задават икономическия облик и политиката на държавата в различните икономически области.

„В България минахме в другата крайност - от 100% държавна собственост сега всякакви либералстващи говорят, че едва ли не държавата трябва да се изтегли от всички възможни сектори и всичко да оставим само на пазара", каза Иво Христов.

„Ръководството на БСП заяви, че ще бъде конструктивна, но безкомпромисна опозиция", заяви новоизбраният депутат от левицата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.