• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Иво Христов: Животът на този парламент е година, после ще заиграем чалга

Иво Христов: Животът на този парламент е година, после ще заиграем чалга

/КРОСС/Това ще бъде предпоследният български парламент на сега съществуващата политическа система на прехода. След това предполагам, че ще заиграем политическата чалга, наречена мажоритарни избори, т.е. ще преминем и през този цикъл на малоумието, за да се сблъскаме челно с реалността, а именно, че проблемът на българското общество не са политическите технологии и етикетите ляво и дясно, когато зад тях няма никакво съдържание. Това мнение изрази в интервю за БНР проф. Иво Христов, който ще бъде депутат от БСП. Той прогнозира година живот на новосформиращия се парламент.

Необходим е разумен преглед и анализ на действащото законодателство и да не се бърза с приемането на закони на килограм, смята проф. Христов. Две трети от нашето законодателство беше рециклирано от ЕС, преведено от лош английски на лош български със съзнанието, под мантрата "И без това знаем, че няма да се прилага", посочи той.

Широка коалиция ГЕРБ - БСП би била краят на БСП, която претендира да бъде идейна партия, а ГЕРБ няма идеология и за тях това е без значение, отбеляза още новоизбраният депутат. Иска ми се БСП да стане социалистическа и българска, т.е. патриотична, срещу т.нар. "мултикултурализъм", който е лебедовата песен на ЕС в късната му фаза. Видях какво искат хората по време на предизборната кампания - това са императивите на деня. БСП загуби не защото е много лява, а защото трябва да стане такава, подчерта проф. Христов.

По думите му България е периферен и примитивен капиталистически модел, развиван от 90-а година насам, в който БСП трябва най-накрая да се самоопредели. Големите началници от Москва се преместиха в Брюксел. За българския елит, с много малки изключения, е много удобна наведената поза и да обясняват всички безобразия в страната с желанието на Високата порта в Брюксел. На това трябва да му се сложи край. Но не виждам особени ресурси в България и в българското общество - най-вече интелектуални, не виждам и политически гръбнак, нито реални политически действия. Държавният клиентелизъм е изключително стара традиция на следосвобожденското българско общество и на целия т.нар. "Средиземноморски пояс" на Европа. Да се залепиш за държавната трапеза е мечтата на всяко среднобългарско съществувание. В този смисъл, когато говорим за партии, лявото и дясното в България продължават да бъдат етикети. Ако по някаква приумица на историята ГЕРБ бъде откъсната от държавната хранилка, ще видите какво ще се случи с нея - каквото се случи с НДСВ и други такива групи по интереси, които източват държавния ресурс, каза още проф. Иво Христов.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Иво, ако хапчетата не ти помагат, мини на инжекции.

30.03.2017 21:42:19

Саранди Ръгов

Страхливи АНОНИМНИ мушмороци,с мисъл на соросоидни брюкселски жабоци.

29.03.2017 22:04:10

Анонимен

БСП се сталинизира ударно! Днес станахме свидетели на поредното безумие на червените, доказващо, че те не могат да се интегрират в съвременното българското общество и си живеят във времената на социализЪма и комунизЪма.

29.03.2017 21:18:52

Милен

Такива трябват на България. Като професора. иначе България загива

29.03.2017 21:08:24

Анонимен

"...Европа е в нас..." - Къде по-точно? Отзад? -Много ми е интересно, къде видяхте тези прословути "чужди инвеститори"?! Щото нещо ми се губят!

29.03.2017 19:56:51

Анонимен

Едни избори никога не са предизвестени, освен в тоталитарните държави, към които България вече не принадлежи, колкото и това да не се нрави на някои соцносталгици. Истината е, че Корнелия Нинова наистина истеризира тези избори, масово стряскайки различни категории хора, които разбраха какво могат да изгубят. И то в чисто личен план: заради сигурността на банките, в които държат спестяванията си и предвидимостта на кредитите; за да не се изтеглят чужди инвеститори и самите те да изгубят работата си, вследствие на налудничави приказки за национализация; за да не се профукат с лека ръка 1 млрд. от бюджета в два фонда, за които точат зъби олигарси от БСП. Прибавете към това гръмките приказки как България щяла да наложи на ЕС снемането на санкциите срещу Русия, а Нинова едва ли не да накаже „ония” в Брюксел и картината се нарежда изцяло. В една и без това усложнена международна обстановка всеки гледа да избягва конфронтацията, защото цени и малкото, дето има. Чувството за реализъм на българина надделя над неокомунистическия популизъм и така Бойко Борисов получи пореден шанс да управлява.

29.03.2017 18:17:23

Анонимен

Точно за това гласуваме за ГЕРБ. Граждани за европейско развитие на България - това сме ние. Ние сме Европа и Европа е в нас.

29.03.2017 18:14:16

Анонимен

БЪЛГАРИТЕ ПОКАЗАХА,ЧЕ ТРЯБВА ДА ОСТАНЕМ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ.ПОНЯЛ

29.03.2017 18:08:23

Анонимен

ДОБРЕ, ЧЕ НОРМАЛНИТЕ ХОРА НЕ ПОВЯРВАХА НА ВАС И ТАКИВА КАТО НИНОВА, КОЯТО ИСКАШЕ ДА НИ ПРАТИ КЪМ СЪВЕТСКИТЕ ДРУГАРИ, НИЩО ЧЕ ДЕЦАТА ИМ УЧАТ В АМЕРИКА.

29.03.2017 17:56:36

Анонимен

ТА ТИ СИ В НАЙ УРУДЛИВАТА ПАРТИЯ!

29.03.2017 17:49:39

Анонимен

В Нова Русия няма място за дребния нацист Путин и големия крадец Медведев. А такива като Кирияк Стефан къде ще бягат, не знам.Остава им Северна Корея.

29.03.2017 17:08:37

Стефан

Този анонимният ще го еба докато не се разложи напълно!!! Отрепка миризлива и воняща. Поздравления за един истински българин като професор Иво Христов.

29.03.2017 16:04:02

Анонимен

Какъвто е този опълченец, такъв е и този опулен нещастник Иво Христов-жалки рублофили и смешни путинофили.Проблемът им е в това, че ако трябва да бягат в любимата им русия, там ще ги очаква размирици и революции.Младите хора там се надигнаха вече и за крадците Путин и Медведев няма място в Нова Русия.

29.03.2017 15:50:28

опълченец

Браво на Иво Христов попадение точно в десятката. Пожелавам Ви успех!

29.03.2017 14:34:18

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.