• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Проф. Антоанета Христова: Президентът не намира баланса между желанията си и Конституцията

Проф. Антоанета Христова: Президентът не намира баланса между желанията си и Конституцията

/КРОСС/ "Политиците са такива, каквито сме ние - те са нормални хора, които изведнъж попадат в една роля, за която никой не ги е готвил, никой не им е казвал, че това ще им се случи. Не са готови и за грешките си", коментира в студиото на „Тази сутрин" политическият психолог проф. Антоанета Христова.

Според нея битката между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев ще продължи. Тя отбеляза, че във всички нормални демокрации противопоставянето е другаде - между лидерите на основните политически сили.

„Проблемът е, че стана президент един човек без политически опит, който има своята представа за политическо поведение извън контекста на конституционно определеното. Можем да спечелим от това, но той трябва да умее да поддържа баланса между собственото си желание за опозиционно поведение и конституционната му роля на президент", подчерта Христова.Тя беше категорична, че не може в нормална държава да липсва диалог с управляващите, прекалено острото му „влизане" привлича внимание, но и създава разделение.

По отношение на изминалата година, проф. Христова коментира, че европредседателството ни е дало самочувствието на фактор на международната сцена - макар да не е било напълно успешно, все пак то е довело до раздвижването на редица процеси. „Лидерът на този процес беше министър-председателят. Той успя да се позиционира в международен план, това беше негова цел на профилиране, на присъствие тази година като политик", посочи тя.

За традиционната новогодишна реч на Ахмед Доган Христова коментира, че заради запазването на ДПС като незаобиколим фактор през годините много хора се учат от почетния председател на движението. Не винаги казаното от него се сбъдва, но е ориентир за целите на политическата сила, която вече иска да влезе във властта, посочи политическият психолог.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Това, което имаме като професор...

...изглежда като жива калинка!

26.12.2018 09:42:03

Анонимен

Къде, кога и колко министър-председателят успя да се позиционира в международен план? Само по неговите хвалби, които се тиражират от слугуващите медии. Както слугува и горният текст.

25.12.2018 23:21:20

Анонимен

Требе да си мнооогу тъпа, та чак проффесурка по социален и политически бош-лаФФ в СУ-то, че и шефкиня на клатикурската ъгенция "клюк-клюк", аа клюкариш по Коледата, аа Президента

25.12.2018 22:12:25

Анонимен

ГнУспожата и тя душа носи , трябва да яде , че и професура да отработва.

25.12.2018 19:07:05

Диди

И тази ли куха лейка е от подгласничките на Бойко,ужас...толкова прости професори...срам

25.12.2018 17:34:07

аз

браво.боико ще и даде близалка

25.12.2018 17:08:06

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.