• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Huawei с 10 прогнози за най-важните технологични тенденции до 2025 година

Huawei с 10 прогнози за най-важните технологични тенденции до 2025 година

/КРОСС/ Huawei представи своя доклад „Global Industry Vision" (Глобалена визия за индустрията), който включва прогнозите на компанията за развитието на технологиите и индустрията до 2025 година.

Докладът представя 10 прогнози за технологичните тенденции, които ще променят начина ни на живот и работа. Той е базиран на собствените данни на Huawei и на истински примери за това как интелигентните технологии се внедряват във всяка индустрия. Част от технологичните прогнози включват развитието на изкуствения интелект, 5G, включването на роботи в домакинствата и използването на „умни" асистенти.

Ето и 10-те прогнози на Huawei за 2025 година:
1. Живот с роботи: Напредъкът в областта на материалознанието, развитието на изкуствения интелект и мрежовите технологии са в основата на интегрирането на роботиката в дома. Докладът предвижда използването на домашни роботи в 14% от домакинствата по света.

2. Супер зрение: С навлизането на 5G, VR и AR и машинното обучение, способностите ни да виждаме отвъд разстоянието, повърхността и времето ще се променят, давайки ни нови възможности за бизнес комуникация и споделяне на информация. Докладът на Huawei прогнозира, че процентът на компаниите, които ще използват AR и VR, ще се увеличи до 10% в световен мащаб.

3. Нулево търсене: Устройствата с изкуствен интелект, екипирани и със сензори, започват все повече да познават нашите нужди. Необходимостта да търсим сами информация ще отпадне, защото тя сама ще ни намира. Бъдещите търсения ще бъдат без бутони, личните профили в социални мрежи ще се създават без усилия, а индустрията ще се възползва от освободеното от търсене време. В доклада се предвижда, че 90% от собствениците на смарт устройства ще имат и „умни" лични асистенти.

4. Край на транспортния хаос: Интелигентните транспортни системи ще продължат да свързват хора, превозни средства и инфраструктурата. В бъдеще всякакви задръствания ще бъдат предотвратени, ще се даде възможност за бърза аварийна помощ и други ключови функции, които ще улеснят живота ни. В доклада се предполага, че до 2025 година 15% от превозните средства ще са мобилно свързани на принципа „Vehicle-to-Everything".

5. Работа с роботи: Смарт автоматизацията вече трансформира редица индустрии и дава възможност роботи да извършват опасни, повтаряеми или високо прецизни задачи. Това е основа за повече сигурност и продуктивност. В доклада на Huawei се прогнозира, че на всеки 10000 служителите ще има 103 роботи, въвлечени в работения процес.

6. Добавена креативност: Облачният изкуствен интелект ще намали цените и ограниченията за много научни изследвания, иновации и ще даде нови хоризонти за хората в креативния сектор и изкуството. Докладът предвижда, че 97% от големите компании ще разчитат на изкуствения интелект.

7. Гладка комуникация: Изкуственият интелект и анализите на големи по обем данни ще създаде безпроблемна комуникационна среда между компаниите и техните потребители, без да има каквото и да е езиково ограничение. Прецизността в комуникацията, лесното разбиране и доверието ще са в основата на този процес. Докладът прогнозира, че бизнесите ще използват ефективно 86% от събраните от тях данни.

8. Симбиотична икономика: Компании в цял свят адаптират дигиталните технологии и смарт приложенията си на платформи с унифициран достъп. Това създава условия за по-добро сътрудничество, споделяне на ресурси, по-силна глобална екосистема и по-висока продуктивност. Докладът предвижда, че на световно ниво 85% от бизнес приложенията, които компаниите използват, ще се съхраняват на „облачни" платформи.

9. 5G променя живота ни: 5G е вече факт и предлага по-бърза връзка от всяка друга предишна мрежа . Това дава огромни възможност за развитие на потребителите, бизнеса и обществото като цяло. В доклада се прогнозира, че до 2025 година 58% от световното население ще има достъп до 5G.

10. Глобално дигитално управление: Развитието на дигиталните технологии трябва да се балансира и с общи световни стандарти. Докладът предвижда, че на годишна база споделените данни ще достигат 180 ZB (1 ZB = 1 милиард GB).

„Човешкото желание за иновации никога няма да спре. Трябва да погледнем към бъдещето. Виждаме светкавични промени в живота ни, на работното ни място и в обществото благодарение на въвеждането в ежедневието ни на изкуствения интелект, 5G, „облачните" системи и други ключови технологии. Huawei поставя своя фокус върху създаването на дигитални платформи, подобряването на потребителското изживяване и интелигентните технологии, които създават условия за повсеместна свързаност. Нашата мисия е да предоставим на всеки човек, на всеки дом и на всяка организация възможност за технологично и личностно развитие.", споделя в заключение Кевин Женг от отдела за комуникационни технологии на Huawei.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Хе хе хе, вече чрез 5G-технологията ще може за минути да се хакне и публикува ЦЯЛАТА база данни на българската държава и БКП-ШАЙКАТА в различните й партийно-мутренски клонинги, а не само на 3 % от базата данно на НАП!

09.08.2019 10:11:04

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.