• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Бъди звездата на бала с Huawei P10

Бъди звездата на бала с Huawei P10

/КРОСС/ Всеизвестно е, че сполучливият портретен кадър е по-различен от обикновеното снимане по отношение на визия и артистични ефекти. Камерата с двоен „цветен и черно-бял" обектив бе използвана за първи път при Huawei P9, а при тазгодишните нови модели Huawei P10 и P10 Plus виждаме отново портретния режим в стил „Leica", с който преоткриваме портретната фотография.

Именно защото всеки един кадър разказва история, улавя емоциите и запечатва моментите в красив спомен, с Huawei P10 хората могат да направят своите истории още по-приказни и това важи в особена степен за абитуриентите тази година.

При Huawei P10 и неговия по-голям събрат P10 Plus, наблюдаваме няколко начина за добавяне на експресивност и емоция към всеки портрет. Това са боке ефект, контуриране на лицето, монохромен режим и мащабиране.

Чрез боке ефекта предният план изпъква, а желаният обект успява да грабне вниманието. Замъгляването (т.нар. блърване) на фона засилва ясното очертаване на предния план и създава интересен и мистичен ефект върху фона.

Контурирането с камерата на Huawei P10 те превръща определено в звездата на бала. Изглеждаш сякаш някой топ гримьор се е погрижил за безупречния ти външен вид, без да си похарчил огромна сума пари.

Черно-бялата фотография се основава изцяло на истинското усещане и дълбочината на обектите. Когато се премахват други нюанси, качеството и различните слоеве светлина и сенки стават още по-забележими. Любителите на черно-бялата фотография не отдават внимание на цвета, а на контраста, светлината, силуета, текстурата и структурата. Като „бижу" на всички камери, Leica създаде най-добрите монохромни камери за ревностните почитатели на черно-бялата фотография. Магичната дигитална монохромна камера, Leica M Monochrom, е мечтаната камера за почти всички любители на черното и бялото. Едната от двете лещи на P10 e 20-мегапикселовата монохромна леща с оригинални черно-бели сензори, подобни на тези при Leica M Monochrome, които улавят детайли като светлина, нюанси и силуети.

Освен напомняне за носталгичното минало, черно-бялата фотография придава детайлност, каквато не може да се постигне с цветните снимки. С камерата на Huawei P10 специалната нощ на абитуриентите остава „запечатана", неподвластна на промените на времето. Те се превръщат в звезди както в настоящето, така и от бъдещето, защото историята и спомените разказват за хората чрез техните снимки.

В много житейски ситуации обаче любителите фотографи „се борят" между обектив с фиксирано фокусиране и обектив с мащабиране. Фиксираният фокус обикновено означава по-добро качество на изображението, но рамката понякога е ограничена от разстоянието. Увеличаването на обектива е по-малко ограничено от разстоянието и дава повече свобода за кадриране на снимките, но качеството на изображението може да бъде компрометирано.

Вече знаем, че дори най-дребният и незабележим детайл е добре подчертан и се отличава при мащабирането с P10. Няма никаква загуба на детайл - почти неуловима усмивка, ясно очертаване на дълги мигли или дребен мотив по бляскавият тоалет, не могат да „убегнат" на зоркия „поглед" на камерата Leica.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.