• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Историята за развитието на двойната камера на Huawei

Историята за развитието на двойната камера на Huawei

/КРОСС/ С развитието на науката и технологията, както и повишаването на жизнения стандарт на хората, смартфоните стават все по-популярни и значими устройства при снимането в ежедневието. Както знаем, SLR камерите са бенчмарк за професионалната фотография, а и важна част от оборудването на професионалните фотографи. Въпреки това те са тежки и обемисти, съответно неудобни за носене, и използването им е сложно. Затова повечето хора не биха избрали професионална камера за всекидневна употреба. Това поставя високи изисквания към фотографските възможности на смартфоните.

Във фотографията се изисква достатъчно светлина и фокус, за да може да се направи снимка на далечно разстояние, която да е светла и ясна, затова професионалните камери са толкова големи, а лещите - дълги. Смартфонът е тънък, както е показано на снимката по-долу, дебелината на мобилната леща е едва 1/40 от стандартната професионална камера (основа и модул на лещата). Следователно поради ограничеността на структурата на телефона, няма как лещата му да е толкова голяма, колкото тази на професионалната камера. Същевременно трябва да отговаря и на увеличаващите се изисквания към фотографията. Е, какъв трябва да е смартфонът?

Как може качеството на смартфон фотографията да съответства на ефекта от SLR и дори в някои ситуации да го надминава? Това се превърна в новото предложение в мобилната индустрия. Всички знаем, че хората, както и много дребни животни, имат малки очи, но могат да виждат надалеч ясно. Смартфонът на Huawei, базиран върху това твърдение, предложи като решение двойната камера, чрез която да постига резултати, които са били възможни само с професионална камера в миналото.

Смартфонът Huawei има уникална стратегическа визия. Всъщност, брандът е запознат с бъдещите технологични тенденции при смартфон фотографията отдавна. Още през 2011 г. Huawei започна да проучва технологията за двойната камера на телефоните.

До 2013 г., двойната камера на Huawei постигна нов прогрес и успешно разви ISP технологията. През декември 2014 г., успешно лансира първата двойна камера на смартфона Honor 6 Plus.

Смартфонът с двойна камера има високи изисквания както за хардуер, така и за софтуер, а това е огромно предизвикателство пред компаниите за мобилни телефони. Първо, структурата на дизайна - трябва да се постави двойна камера в модула за камера, която да е по-малка от 5мм. Освен това, трябва да се подсигури ефектът за яснота, да няма отблясъци и други индикатори за представяне, които водят до изисквания с изключителна прецизност за дизайна и процеса на производство. На второ място, в софтуера - как двете камери да работят добре заедно, да осигурят достатъчни яснота, яркост, наситеност на цветовете на картината и т.н. Трето, при хардуера - двойните камери поставят на преден план изискването към високата производителност на чипа ISP. Това са предизвикателствата, които е нужно да се преодолеят.

Huawei продължава да изучава и развива нови технологии за двойната камера. Екипът от R&D (проучване и развитие) заедно с лабораторията Huawei 2012 и екипи от световни топ учени, посветени на алгоритми и чипове, и водещата световна компания за камери - LEICA, си сътрудничат в проектирането и производството. Накрая, през 2016 г., Huawei анонсира новия висок клас двойна камера Leica за Huawei P9/P9 Plus и Huawei Mate 9.

До 2017 г. Huawei продължи да усъвършенства технологията си за двойна камера и успешно пусна на пазара Huawei P10 и Huawei P10 Plus с двойна Leica камера.

Е, какви са предимствата на смартфоните Huawei с двойна Leica камера? Нека разгледаме...

На първо място, двойните камери могат да записват чувството за дълбочина, придават стерео възприятие на снимката, артистичен ефект в широка апертура, заедно с 3D технологията за лицево разпознаване на Huawei, възможностите за заснемане са много повече. Затова портретният режим на Huawei P10/P10 Plus се справя отлично.

Второ, благодарение на употребата както на двойна, така и на цветна камера при Huawei P10/P10 Plus, монохромният обектив може да възприеме повече светлина от стандартната камера и така, дори да се снима при ниско ниво на осветеност, снимките се получават добре.

Трето, Huawei P10 и P10 Plus имат 20 MP монохромна камера, за да може да снима истински черно-бели кадри от хардуера - сивото, черното и бялото стоят натурално, много ясно (както на снимките по-долу, дясната е силно приближена част от лявата снимка) и се придава много приятно усещане за изкуство.

Четвърто, заради двойната камера, Huawei P10 и P10 Plus поддържат също 2X хибриден зуум, за да може при приближаване на снимката да се вижда по-ясно, а и е по-лесно да се прави композиция когато снимаш.
Пето, мобилният екип от изследователския център на Huawei си е сътрудничил с екип на Leica, за да проучат технологията на камерата и разработват заедно двойната камера Leica, която е използвана в телефоните на Huawei, които са с уникални и красиви цветове. Потребителите могат да изберат телефон спрямо своите цветови предпочитания (стандартни, ярки или пък по-нежни).

Huawei допринесе значително за развитието на смартфон фотографията, издигайки камерата на смартфона на по-високо ниво. След лансирането на двойната камера Leica в Huawei P9, другите производители на смартфони също се присъединиха към идеята за двойна камера в смартфоните, в противен случай щеше да е елиминирана като опция от потребителите. Huawei доведе до нова революция в технологията на смартфон камерата, повеждайки нова тенденция при двойните камери в умните телефони.

Тук споделяме няколко снимки, направени с Huawei P10 Plus, за да се убедите във фотографските способности и чара на двойната камера Leica в P10 Plus.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.