• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Интелигентна камера – как да постигнем най-добрия ефект в различни ситуации

Интелигентна камера – как да постигнем най-добрия ефект в различни ситуации

/КРОСС/ София, 15 декември, 2017 г. - Благодарение на флагманите от портфолиото си, Huawei вече е доказан лидер в сферата на мобилната фотография. Успехът на компанията се дължи на бързото развитие на собствените технологични решения, както и успешното партньорство с немската легенда във фотографията - Leica. Най-новият хитов модел, Huawei Mate 10 Pro, разполага с f/1.6 бленда на двойната Leica камера. Подобен ярък обектив осигурява ясни снимки без шум, дори когато снимаме в тъмни помещения или през нощта. Huawei продължава да налага нови тенденции при мобилната фотография. Този път, в допълнение към отличните сензори и обективи, компанията добавя същинска изненада в Mate 10 Pro - приложение на камерата, което използва изкуствен интелект!

Как работи?

Приложението за камерата на Huawei Mate 10 Pro разпознава различни видове сцени и обекти в реално време. Успешната идентификация се показва чрез малка иконка, която се появява на екрана при снимка. След това телефонът автоматично оптимизира цветовете, контраста, яркостта, експозицията и други допълни параметри. Основната цел е да направим ярки, изчистени и перфектни снимки. Ако обектът е котка, например, изображението ще изглежда така, че другите породи да ѝ завиждат, а ако имаме образ на храна, снимката ще накара приятелите ни да дойдат бързо на гости за вечеря.

Какво може да разпознае Huawei Mate 10 Pro?

Изкуственият интелект в Mate 10 Pro разпознава много различни сцени, сред които цветя, небе, растения, снимки на храна, залези и изгреви. Когато сме на работа лесно можем да оценим оптимизацията на текст, а когато караме ски, например, интелигентният телефон автоматично подсилва снимките на снежната писта. Благодарение на специални умни алгоритми, снимките, идващи директно от камерата на Huawei Mate 10 Pro, са сравними с професионални, пипнати от графични дизайнери, използващи сложен софтуер за обработка на изображения.

Магични портрети

Huawei Mate 10 Pro създава и страхотни портретни кадри. До скоро, за да направим красиви портрети, се изискваха скъпи обективи и SLR (single-lens reflex) камери. Сега, чрез Mate 10 Pro с двойна Leica камера и изкуствен интелект, който анализира снимките в галерията, можем лесно да постигнем красив фон с боке ефект, а обектът остава ясен и изпъква на фоновата сцена. Популярните селфита, заснети с предната камера на интелигентния телефон на Huawei, също са висококачествени.

Изкуственият интелект в камерата

Независимо, че малка част от нас са запознати с фотографията, всички искаме да правим и споделяме красиви снимки. Уловените моменти запазват спомените, към които се връщаме след няколко години, ровейки се из колекциите си. Качеството на снимките е важно, но не бива да пренебрегваме, че тази допълнителна услуга, този невидим помощник, не бива да се смесва с начина, по който използваме камерата си в ежедневието. Услугата трябва да работи като фон, в реално време и да обогати снимките, без намеса от наша страна.

За професионалистите

Тези от нас, които имат пълен контрол върху функциите на камерата, ще останат изключително доволни с Mate 10 Pro. Pro режимът осигурява достъп до скоростта на затвора, ISO, баланса на бялото и ръчните настройки на фокуса.

Mate 10 Pro към момента е най-развитият и модерен смартфон в света, използвайки изкуствен интелект в софтуера си. В допълнение, сложните изчисления, свързани с AI, се извършват чрез чип, който разчита на невронна мрежа. Mate 10 Pro предлага още прекрасен дизайн и издръжлив стъклен корпус. Дисплеят - 6-инчовият FullHD+ OLED екран в съотношение 18:9, е почти без никаква рамка. Устройството е прахо- и водоустойчиво, а едва 20 минути заряд осигуряват достатъчно батерия за цял ден. Да не забравяме, че Mate 10 Pro използва и най-новата операционна система на Android - Oreo, а интерфейсът е последният EMUI 8.0.

За Huawei Consumer Business Group

С 16 центъра за проучване и развитие в страни като Германия, Швеция, САЩ, Русия, Индия и Китай, услугите и продуктите на Huawei се разпростират в повече от 170 държави, обслужвайки повече от една трета от световното население. Huawei се нарежда на трето място по поръчки на мобилни телефони за 2014 г. Като една от трите бизнес групи на Huawei, Huawei Consumer BG предлага мобилни телефони, високоскоростни мобилни устройства, домашни устройства и облачни услуги. Глобалната мрежа на Huawei се гради на 20 години опит в телеком индустрията и е посветена на това да предоставя последните технологични развития на потребителите по света.

За повече информация, моля, посетете сайта: http://consumer.huawei.com/bg/index.htm

За редовни новини - следете ни в социалните мрежи:
Facebook: www.facebook.com/HuaweiBulgariaMobile
Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobilebg/
Twitter: https://twitter.com/HuaweiMobileBG
YouTube: www.youtube.com/HuaweiBulgaria

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.