• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Икономистът на прехода - Хърсев - удари последния гвоздей!

Икономистът на прехода - Хърсев - удари последния гвоздей!

/КРОСС/По отношението към бедните, болните, възрастните, децата в едно общество се съди за неговата сила и степен на развитие, пише писателят Димо Райков на фейсбук страницата си по повод коментара на финансиста Емил Хърсев.

В "Преса" Хърсев заяви, че даването на добавки към пенсиите покрай празниците е евтин популизъм, а решението за пенсиите е вдигане на възрастта до 70 години. „Така половината от нас ще си отидат от този свят без да са получили пари, но тези, които ще доживеят годините, ще получат това, което им се полага, за да живеят нормално. Така системата ще се балансира" - коментира Хърсев.

"Решението" на финансиста социологът Чавдар Найденов сравни с "Окончателното решение" на Хитлер. Изказването на Хърсев разгневи и други в мрежата.

Ето какво мисли Димо Райков:

Вече не знам какво трябва да се случи, та българинът да прогледне!
След гигантската кражба на негов гръб - КТБ, след разни тъпи лафове на големци за трикове, медицина,образование, шлифери и тъй нататък, след ужаса на 16-те милиарда, след вчерашния студен душ,че царят на тарикатите пак щял да ни обяздва, днес пък цял ден чета бисерите на Хърсев.
Икономистът на прехода вече го удари през просото. Открито и нагло се гаври с родителите ни. Единственият начин да се вдигнат пенсиите бил да...станела възрастта за пенсиониране ...70 години?!?
Този удари последния гвоздей!
И ги казва тези скверни слова подигравки спокойно, мазно, наслаждавайки се на собствената си "умност".
Отдавна нямам илюзии какво всъщност представлява този наш " елит" и неговите слуги. Затова и на почтена възраст, болен тежко, тръгнах да ставам емигрант.
Поне на тези да не им гледам физиномията...И да не си натискам парцалите при подобна тяхна наглост. И да псувам бедните и емигрантите, а пред тези, наглите и самодоволните, да се държа като кученце ...
Да,тези наистина са случили на народ,пардон, на народец.
Ех, как искам само едно - всичките тези тарикати да дойдат и станат французи. И да продължат "делото" си. Да ги видя тогава къде изведнъж ще се намерят...
И дали тогава ще бъдат пак толкова нагли?
Кажи,народе български, кажи, продумай...
Да, " мълчи народът"...
Ами, ще мълчи я, то това, да говориш, да не е като псуването...На което сме майстори. И то само какви майстори! Няма наистина такива, няма...Хеле пък, ако насреща ти е някой болен, възрастен, ром,може и евреин,абе, друг да е, но не и от онези,да, от тези, за които стана дума по-горе. Пред тях само тихо, кротко, да не ги разсърдиш, щото видиш ли, могат изведнъж да кажат - добре, давайте, обаче няма вече далаверка, няма "ти на мене, аз на тебе", няма конкурси без конкурси, няма професорски титли на килограм...А има просто нормален живот в една нормална държава... О, тогава ще стане много,ама много кофти,нали? Затова - трай, коньо, трай...
Всъщност къде ли съм тръгнал и аз - "Няма по-сляп от този, който не иска да види"...
Нали?

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.