• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Airbus и UNESCO - партньори в глобалното студентско предизвикателство Fly Your Ideas

Airbus и UNESCO - партньори в глобалното студентско предизвикателство Fly Your Ideas

/КРОСС/ Водещият производител на самолети Airbus и организацията за образование, наука и култура на обединените нации ЮНЕСКО (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organisation (UNESCO) подписаха официално партньорство в подкрепа на глобалната студентска инициатива Fly Your Ideas.

Това ново споразумение е още една важна стъпка в партньорството между Airbus и ЮНЕСКО, след предоставянето на патронажа на двугодишното студентско предизвикателство през 2012 година. Партньорството цели да вдъхнови ново поколение инженери и иноватори, като чрез Fly Your Ideas заздравява връзките между университетите и индустрията. Споразумението се основава на успеха на трите предишни издания на конкурса.

За да отбележи това партньорство, Airbus удължи срока за регистрация: студентите, желаещи да участват в изданието на Fly Your Ideas 2015, сега те могат да се регистрират онлайн до 1 декември 2014 г., като изпратят своите идеи на www.airbus-fyi.com.

Флавия Шлегел, помощник генерален директор естествени науки на ЮНЕСКО, обясни: „Подкрепата на младите поколения, които идват от различни среди и от цял свят е от ключово значение за развитието на иновативни решения, за да се подобри живота на всички. Състезанието на Airbus Fly Your Ideas върши отлична работа, за да презивиква студентите по света да развиват новаторски идеи в отговор на ключови предизвикателства пред авиацията и по този начин подкрепя работата на ЮНЕСКО за инженерното образование".

От старта на състезанието през 2008 г. Airbus вдъхнови за участие повече от 11 хиляди студенти от 100 държави. Чарлз Шампион, изпълнителен вицепрезидент на Airbus и патрон на Fly Your Ideas каза: „Fly Your Ideas е отражение на реалността и на това как в тази вълнуваща глобална индустрия работим заедно и иноватвно със студенти от всички специалности и образование, в международни екипи от различни области. С Fly Your Ideas ние искаме да вдъхновим техните идеи и това партньорство с ЮНЕСКО ни дава чудесна възможност за това".

Четвъртото издание на Fly Your Ideas кани студенти от цял свят в света на иновациите за бъдещето на авиацията. Кръг от екипи с ментори и експерти от Airbus ще работи над серия от постоянно променящи се предизвикателства до финала през юни 2015 година. Участниците ще имат възможността заедно с иноваторите на Airbus да развият идеите си по-нататък извън състезанието. Отборът победител ще получи 30 хил. евро. Регистрациите са отворени до 1 декември.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.