• 02 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Правителството одобри проект на Закон за електронната идентификация

Правителството одобри проект на Закон за електронната идентификация

/КРОСС/ Министерският съвет одобри проект на закон за електронната идентификация и предлага на Народното събрание да го приеме. С него се уреждат обществените отношения, свързани с електронната идентификация на физическите лица, която представлява процес на използване на данни в електронна форма, представящи по уникален начин съответното лице.

В законопроекта са определени правомощията, функциите, задълженията и отговорностите на всички участници при издаването и управлението на електронна идентичност на физическите лица и на електронната идентификация.

Една от най-важните цели на законопроекта е постигане на по-висока степен на ефективност на електронното управление, ориентирано към гражданите и бизнеса. Чрез въвеждането на електронна идентификация, като средство за стимулиране на цифровата икономика, се очаква да бъдат спестени десетки милиона лева годишно на бюджета до 2020 година.

В резултат от приемането на законопроекта ще се изпълни един от приоритетите на правителството - въвеждането на електронното управление като основна платформа за модернизация на държавата, ключов фактор и важно условие за изпълнението на секторните реформи. Създават се условия за развитието на единния цифров пазар с помощта на иновативни и сигурни технологични решения, както и предпоставки за бъдещо развитие на цифровата инфраструктура за подобряване на качеството на публичните услуги. Това ще облекчи трансграничния достъп на бизнеса и гражданите в рамките на ЕС, а в перспектива - и с водещи страни в областта на електронното управление, намиращи се извън Европа.

Законопроектът и мотивите към него са публикувани за публично обсъждане в портала за обществени консултации Strategy.bg.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Тихичко, полекичка, но неотклонно и с извратено удоволствие политиците затриват клетия български народ! Те са ясни - чисто и просто служители на нечистите сили, всички до един членове в разни тайни общества. Лакоми за пари, облаги, власт. Осъзнаваме това и ... пак гласуваме за тях? Легитимираме властта им, без да им вярваме и без да заслужават уважението ни. Позволяваме им да крадат и лъжат нас, децата ни... Съсипват живота и бъдещето на семействата ни. Вменяват ни всякакви неприемливи гадости под разни благовидни предлози, уж че е за наше благо, че е демократично или пък модерно, европейско и западно, а ние ... мълчим овчедушно, търпим защото е по-лесно, направо ги поощряваме за още от същото. Свободата е висша, божествена ценност, не трябва да позволяваме с лека ръка да ни я вземат, това е необратимо. Това, което предлагат е първата стъпка от цифровото робство. Не се съгласявайте, мили хора!

23.09.2015 23:33:52

Анонимен

Днес- закон за електронна идентификация,утре- чип на дясната ръка,или челото!!!!!!

23.09.2015 16:48:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.