• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Тръгнаха трамваите по "Граф Игнатиев" в столицата

Тръгнаха трамваите по "Граф Игнатиев" в столицата

/КРОСС/ Движението на трамваите по ул. "Граф Игнатиев" в София ще бъде възстановено от днес. Това съобщи кметът Йорданка Фандъкова, като уточни, че ремонтът на улицата продължава:

"Ще продължи работата по полагането на настилките, което също така затруднява движението и на пешеходците, но така или иначе навсякъде, където това е възможно, са премахнати оградите, за да може и магазините да работят предколедно, и хората да се движат по-свободно. Моля, само да се има предвид, че абсолютно е забранено движението по трамвайните релси, затова са сложени и ограничителите, включително и временните такива, за да не пострада някой", каза Фандъкова.

"Пешеходците трябва да бъдат внимателни и да не се движат по трамвайната линия", каза директорът на Дирекция "Сигурност" към Столичната община Красимир Димитров. Разположени са 12 души от двете страни на релсите, за да предупреждават хората да бъдат внимателни, уточни той.

Инженер Иво Василев от столичния електротранспорт заяви:

"Проверката установява, че всичко е повече от перфектно, средно на 3 минути има трамвай във върха, даже 2-3 минути. Имам един апел към пешеходците, въпреки че ние сме сложили ограничение от 20 км в час, което е според Наредбата и ще го спазваме, пешеходците ще трябва да са много внимателни да не отиват на трамвайното трасе. Те нямат работа там".

По столичната улица "Граф Игнатиев", която е в ремонт от началото на май, отново започват да се движат трамваите по линиите 10, 12 и 18.

В началото на ремонтните дейности се предвиждаше трамвайното движение по улица "Граф Игнатиев" да бъде възстановено на 2 октомври.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

За мнозинството граждани дизайнът е под всяка критика. Защо такъв емблематичен площад като този, пред църквата "св. Седмочисленицаи" го застилат в безлично сив цвят с грамадански гланцирани плочи, които предпоставят хлъзгане и падане през зимния сезон ? Защо пешеходната зона по ул. "граф Игнатиев" е също така безлично сива със сиви ръбати (вместо заоблени и светоотразяващи или поне цветни) ограничители на трамвайното трасе ? За да се препъват и потрошават на тях пешеходците ли ?

23.12.2018 17:18:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.