• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Скандал! Полицай мародерства в Бяла Слатина

Скандал! Полицай мародерства в Бяла Слатина

/КРОСС/ Белослатинци пропищяха от своеволията и постоянния рекет на 42-годишния полицай Иво Игнатов, който е катаджия вече повече от 20 години в града. По думите на потърпевшите, той рекетира всеки човек от община Бяла Слатина открай време, който може - може. Ако човек не се поддаде, следва тормоз на пътя - спира те и започва голямото заяждане. „Винаги ще се намери нещо да не ти е в ред", разказват хората. 

„От всяко заведение, от всеки човек, който има някакъв вид бизнес - дървар, майстор, отвсякъде е извлякъл изгода и никой не може да му откаже заради униформата. Последният случай беше при наводнението, на гърба на нещастието на хората - той с патрулката ходеше и събираше от безплатната вода, която трябваше да бъде за бедстващите. Не можах да преброя стековете, които нахвърля в полицейската кола, и то през през работно време", разказа собственикът на дискотеката в града Красимир Велев. "Всяка вечер този полицай е при мен, дава му се стек енергийни напитки, които след това продава на половин цена в близката бензиностанция", разказа още Велев.
Иво Игнатов е наказван много пъти, но в повечето случай за дребни нарушения и кокошкарски истории. В момента е с последно предупреждение и тече наказание срещу него. Хората се надяват този път да си понесе последствията. Временно е отстранен от работа - наказан е за това, че маршрутът му не е бил в района, в който се движел по време на потопа, твърдят отчаяните хора.
Работници в склада на местния бизнесмен Тони Трайков разказаха, че малко след като проливните дъждове потопили Бяла Слатина и цялата стока била на полето, Иво Игнатов отишъл при тях да си „вземе" бира за работниците в къщата му.
Хората тъкмо били започнали да събират палетата от подгизналата ливада и да установяват щетите и полицаят пристигнал с патрулката. Казал им, че се е обадил на шефа им и имал разрешение да си вземе от пострадалата стока. Естествено, без да плаща. Накарал един от работниците да паркира полицейския автомобил по-близо до склада, за да може да си натовари авантата по-лесно. Момчетата му показали камарата с пострадалата стока, но той отвърнал „Това е боклук - не става, има ли нещо по-читаво. Покажете ми какво има вътре". Работниците разказаха, че видял кенчета с бира и поискал от тях. Едно от момчетата му подал стек с по-обикновена бира, но той казал, че не е хубава, и попитал за по-качествена бира. В това време собственикът на дискотеката Красимир Велев чул пазарлъка на униформения и го попитал как може да граби в такъв момент и да се възползва от нещастието на хората. Собственикът на склада потвърди, че е позволил на полицая да си вземе бира, но от тази, която са спасили от циганите, и от стековете, които са били влачени от пороя, като поясни, че за читава бира дори не го е питал.
След като станал скандал, униформеният си тръгнал, без да вземе нищо. По думите на Красимир Велев, циганите, които събирали стоката от полето, я карали в дома на Игнатов и лично баща му я товарел и карал да я продава в частния им магазин в село Нивянин.
Тони Трайков е със стотици хиляди загуба от пороя, който буквално отнесъл склада му. Всичката му стока била на полето, а в момента се изчисляват щетите, които са много големи. „След като стоката ми беше навън, цялата циганска махала си прави банкети - 300 палети ги изнесоха за 7-8 дни. Екип от 12 човека на „Кока Кола" дойдоха да помагат, а през това време циганите пируваха", разказа Трайков.
Лошото е, че циганите разграбват всичко след потопа и няма кой да ги спре, но щом и униформен си позволява да мародерства по този начин - държавата ни е за никъде. В момента циганите седят и чакат втори потоп.
„Фрапиращ е случаят със защитеното жилище в града", разказаха събралите се. Когато се е правила сградата, охранителят е свидетел, че нощно време Иво Игнатов е изкарал поне 7-8 патрулки със строителни материали. „По време на работа, по време на дежурство, отива и товари полицейската кола догоре със строителни материали, а е имало случаи по два пъти нощем да се връща. След 2-3 месеца си направи ремонт на къщата", разказват очевидци.
Под ударите на закона, създаден от Игнатов за частно ползване, попадат и момчета, които докарват коли от Австрия. Полрицаят редовно ги навестява и взима по 4 гуми „подарък" от автоджамбазите, които не смеят да му откажат.
„Както знаем, всеки човек на пътя е в някакво нарушение, а той щом види камион с дърва, го спира на момента и започва пазарлък. Циганите също му карат дърва у дома, които не използва, а продава", допълват белослатинци.
Много хора обаче се страхуват да признаят за рекета на полицая Иво Игнатов, за да не попаднат под прицела му.
Марин Иванов, който живее срещу ченгето, разказа, че след наводнението системно го вижда да товари минерална вода в патрулката и да я кара у дома си. „Баща му вечер идва с камион, товарят и карат в Нивянин в магазина. Лошото в този случай е, че полицая взема стековете с вода, която е дарение от хората и БЧК. Той безмилостно ощетява бедстващите хора. Това му поведение е системно и е от години. Преди дни пък отново с патрулната кола си докара торби с цимент ", разказа Иванов.
Димитър Димитров, който работи в социалния патронаж към общината, е свидетел как полицаят е товарил в патрулката бутилки с минерална вода от даренията, която би трябвало да бъде закарана в едно от потърпевшите села. „Взе я директно от служебната кола на социалния патронаж", заяви Димитров.
Ивалин, който е собственик на рибарници в общината, разказа, че е подложен на постоянен тормоз и рекет от полицая. Всеки път се заяждал, че джипът му бил мръсен, изнудвал го от години за риба без пари. „Свидетел съм как изнесе огромно количество строителни материали от дома за деца в града, още когато се строеше. Товареше ги в патрулката, без да се притеснява. Той постоянно използва служебната си кола, гориво има, държавата плаща...", отсече Ивалин.
„Казвам се Лъчезар Миляков и съм тук в защита на полицая. Доволен съм от човека, много пъти ме е спирал с колата, плащам му и нямам никакви проблеми с него. Карам си нередовен, доволен съм от него - без застраховки, без винетки, давам му 20 лева и си решавам проблемите", заяви младежът, като поясни, че тези 20 лева му дават спокойствие за седмицата, а понякога и за две.
Денис Драганов разказа, че преди време е бил охранител на склад в града и редовно бил навестяван от Игнатов, който товарил строителни материали, колкото можела да побере патрулката. „Позволявах му, защото е полицай, и ако реши, може да ме побърка и да се заяде за какво ли не. Хората се страхуват от полицейския натиск", категоричен е Драганов.
По думите на потърпевшите поведението на Игнатов е повече от срамно. „Не може униформен да иде на скара-бира, да си вземе кебапчета и да си тръгне, без да плати. Това е срамно и за униформата, и за държавата", разказват възмутени хората, пише tribali.info.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

a za ciganite ne kazvate kolko boda prevlekoxa ,mi dokajete newto sas snimki,kvo samo si drankate.

24.08.2014 12:54:35

Анонимен

a za ciganite ne kazvate kolko boda prevlekoxa ,mi dokajete newto sas snimki,kvo samo si drankate.

24.08.2014 12:53:45

Анонимен

a za ciganite ne kazvate kolko boda prevlekoxa ,mi dokajete newto sas snimki,kvo samo si drankate.

24.08.2014 12:52:27

Анонимен

най-гладния полицай в града, супер прост човек думи на бивши негови колеги

22.08.2014 09:55:33

Анонимен

Супер гнусна "новина", написана от беден и некадърен "репортер"!

19.08.2014 09:59:06

"жител край Бяла Слатина"

И аз съм виждал как служители от банките, само като го видят, вадят парите и му ги поднасят с панделка. Много често не го пускат да си тръгне без да му сервират кафенце и бутилка водата от "помощите". Колко сте жалки и нещастни ....

19.08.2014 09:55:13

жител край Бяла Слатина

Този боклук лично съм го виждал да взима сутрин банички от закусвалня без да плаща.И не само той е така.Също и други млади копелета долни в униформи взимат така.И други неща съм го виждал да взима и се прави да не плати смешните 3.50 за артикула.Така,че пумияри не го защитавайте!

18.08.2014 11:03:03

Анонимен

Бих намерил трима души да свидетелстват против този полицай в съда за корумпираността му. Стига МВР да има желание да започне да чисти тази помия, която няма съвест да краде и от бедстващи.

17.08.2014 19:00:39

Анонимен

Тук са се заизказвали и родниноте му явно. Щял да си изчисти името. Той си изцапал името из цяла България, сега ще го чисти. Необходима е повторна проверка и на всички началници които не са обръщали внимание на многобройните жалби срещу полицая и защо са го правили. На всичко отгоре са го награждавали и като "полицай на годината"

17.08.2014 18:57:25

Анонимен

Тази медия трибали която се занимава със лажи неверни неща и само тя подържа мнението на всички болни мозъци и знаем неиния бивш шеф на конкурент който постояно рекитраше хората фирмите и учрежденията за реклама и който ги изнудваше за пари ако не бяха се сагласили на реклама същия почваше да ги оплюва с долни лъжи и измами както и с един от най добрите полицай в бяла слатина с Иво Игнатов само тази медия има смелост да оплюва полицай прукорори кметове и обласни оправители безнаказано за които новини най вероятно и се плаща от съмнителни лица докога ще е така ако няма закон има ли господ то ако се случи в друга държава ще бъдат всички зад решетките.

16.08.2014 16:22:57

Анонимен

Хора лично имам доблеста да познавам този човек и всички глупости и мрасоти който се изипаха върхи него последните дни не са истина, всичко е фалш и измислица на лица който явно са били потърпевши от неговата дейност като катаджия.Знам че на много хора е помогнал във даден момент и винаги е бил коректен и честен.Лично посетих домът му за да му помогна понеже учудвайки се защо никаде не се споменава че и той е потърпевш от наводнението и с загуби за хиляди левове но неговите думи бяха има и по зле от мен с природата неможем да се борим.Дано истината излезе наяве и Ивчо да си изчисти името а хората които са писали тези неща да си получат заслуженото като прокората и съдът се самосезират по случея.Ивчо бъди такъв какъвто си бил до сега и знаи че градът е със теб ние те подкрепяме.

16.08.2014 14:04:51

Анонимен

Лично ме е спирал този Иво Игнатов и ме е въртял 15 мин да се сетя да му дам нещо. Написа ми акт който не съм платил изобщо. Оплаках се и на шефа му в Бяла Слатина и на инспектората във Враца. Никой от тях не виждал нищо нередно в действията му. Ами като е имало толкова жалби против този полицай, сега като го изритат, трябва да изритат и тези които са били длъжни да го контролират.

15.08.2014 23:01:59

Анонимен

След като прочетох този текст, започнах да си задавам въпроси, на които и до момента не намирам отговор. Реших да ги споделя с надеждата поне авторът да има такъв. Доколкото ми е известно, журналистиката не представя само една гледна точка, тя е неутрална, отразява всички позиции и представя фактите максимално обективно. От един журналист се очаква професионализъм в предаването на събития, безусловно придържане към истината и журналистическа етика. Това, което прочетох, определям като жанр на художествената литература, в който основният литературен похват е хипербола. Дори и част от него да се базира на действителни събития и обективни факти, те са толкова здраво вплетени в лирическите отклонения, че се превръщат в съставен елемент на тази драматична белетристика. А ето и въпросите, които ме развълнуваха толкова: 1. Наистина ли авторът очаква обществото да приеме за чиста, фактологически точна истина, че 20 години между нас живее един деспотичен тиранин, на който всички мълчаливо се кланят и в един момент, се появява организирано съпротивително движение, което дори с цената на живота си, ще върне свободата? 2. Не би ли било редно, вместо да се опитва да създаде поредната изопачена, та чак смешна сензация, поне веднъж за разнообразие, някой да покаже обективната истина, да каже, да напише, ако иска и да я изпее, но с ясната представа, че искрен и честен, пред себе си и пред хората? Обидно е и е жалко, че дори и интелигентните, и образованите хора, вече не знаят къде е границата!!!

15.08.2014 16:20:25

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.