• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Българка създаде игра за превенция от наводнения

Българка създаде игра за превенция от наводнения

/КРОСС/ Българката Моника Милкова, студентка в Университета по изкуства във Великобритания, и група състуденти създадоха уникална дигитална игра с благотворителен характер, която има за цел да подпомогне райони, пострадали от наводнения. Така младежите искат да докажат, че съвременните технологии могат да бъдат изключително полезни, а компютърните игри могат да се тълкуват като инструмент не само за забавление, а и за взаимопомощ.
Моника Милкова, Мартин Гарнет, Пол Симс, Майкъл Хил и Рикардо Коста учат в специалност Компютърни игри в UCA и решават да използват своите умения в съвместен проект със социална стойност. Студентите си дават сметка, че има безкрайно много благотворителни организации и каузи по света, но искат да направят нещо различно с иновационен подход, което да въвлече и младите хора, като каузата им е помощ за хората, пострадали от наводненията във Великобритания.
„Единият от колегите ми от UCA инициира проекта, защото беше възмутен как хората в Англия са в беда заради наводненията, но никой не помага, за разлика от други държави. Така решихме да направим малка игра и да се опитаме да помогнем с каквото можем" - разказва Моника и допълва, че разработват играта само за два дни, а за два месеца и завършват целия проект. Тя споделя, че университетът разполага с голяма база, много техника, студия и зали, компютри, софтуер, всичко, което е нужно за създаването на един качествен продукт - от графични таблети до техника за виртулна реалност.
Дигиталната игра е с главен герой маймуна, която препускайки, се опитва да избегне насрещни наводнения. Може да бъде закупена за Android и IOS за 69 пенса и за Windows Phone за 79 пенса, като всички реализирани приходи се насочват към няколко фондации, които се борят с последствията от природните стихии и превенцията в пострадали райони.
University for the Creative Arts е специализиран университет във Великобритания, с над 150-годишна история в подкрепата и развитието на студенти в областта на изкуствата. С достъпа до последни иновации в индустриите и уникална студентска артистична общност университетът дава голяма възможност за развитие на таланти. Завършили студенти на UCA са носители на престижните награди Оскар, световноизвестни дизайнери, популярни имена в областта на изкуства, архитектура, дизайн, мода, графичен дизайн, комуникации. Възпитаници на университета са Карън Милън и Зандра Роудс, артистите Трейси Емин и Мартин Хендфорд (създател на книгата „Къде е Уолдо?"), режисьорът Гарет Едуардс („Годзила" и новата поредица „Междузвездни войни").
„Моят опит в UCA е страхотен", споделя българката Моника Милкова, която е последна година в университета и един от създателите на Flood Rush. „Удивително е колко много израснах и като човек, и като артист в университета, започвайки с курс по създаване на образи за компютърни игри 2D и стигайки до програмни умения за създаване на пълна 3D реалност. Научих толкова много, гледайки своите състуденти и работейки рамо до рамо с тях. Благодарение на един от моите учители придобих опит и в компания, която пусна игра, разработена с мое участие", споделя още Моника.
Студентката определя като най-голямо предизвикателство при създаването на компютърни игри стресът и мотивацията, а като бъдещи проекти вижда възможни реализирани навсякъде по света, включително и в България, съобщава "Новинар".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.