• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Олимпийският огън ще гори по-ярко благодарение на Discovery Communications и Олимпийския канал

Олимпийският огън ще гори по-ярко благодарение на Discovery Communications и Олимпийския канал

/КРОСС/ Новият съвместен проект ще позволи на по-младата аудитория да бъде свързана с олимпийското движение 365 дни в годината.

Партньорството включва нови дигитални проекти, създаване на съдържание и тематични предавания на Олимпийския канал в ефира на Евроспорт.

Discovery Communications и Олимпийският канал днес обявиха началото на партньорство, което има за цел да приобщи нова, по-млада и по-широка европейска аудитория към ценностите на олимпийското движение. Това ще стане, благодарение на представянето на невероятни и вдъхновяващи истории за човешката амбиция, саможертва и постижения, които ще достигат целогодишно до повече хора и през повече устройства.

Споразумението включва 50 пазара в Европа и има за цел да допълни предстоящите предавания на Олимпийските игри по Евроспорт, като добави повече вълнуващо съдържание, което целогодишно да поддържа интереса на по-широка аудитория към олимпийското движение.

От 2 август зрителите ще имат възможност да наблюдават: предавания на Олимпийския канал в ефира на Евроспорт и по EurosportPlayer; присъствие на Евроспорт в Олимпийския канал; дигитален портал на Олимпийския канал на сайта eurosport.com, както и допълнително дигитално присъствие в платформите на Евроспорт във Facebook и Twitter.

Наред с това, Евроспорт допринесе с несравнимите си способности в областта на отразяването на спортни събития и експертиза в създаването на ново, ексклузивно и оригинално съдържание за спортните фенове във всички платформи, както и с достъпа до локализирано съдържание, оригинални поредици, новини и други интригуващи предавания. От своя страна, Олимпийският канал ще промотира платформите на Евроспорт с техните преки излъчвания на различни спортни събития и специално на Олимпийските игри.

Предаванията на Олимпийския канал ще започнат на 2 август по Евроспорт и ще включват:

Специални 60-минутни епизоди:

  • Поредицата „Зала на славата": ще бъдат припомнени велики истории от едни от най-паметните Олимпиади - от Рио 2016 до Лилехамер 1994.

Кратко видео съдържание за всички платформи:

Тематична седмица:

  • Всяка година Евроспорт ще представя по една тематична седмица, съставена от предавания с олимпийско съдържание.

Партньорството ще утвърди позициите на Евроспорт като Дом на Олимпийските игри в Европа, осигурявайки на феновете преки предавания от най-високо качество, така че те да не пропускат нито секунда от представянето на атлетите на Игрите, независимо дали наблюдават през телевизор, мобилен стрийминг, таблет или чрез платформата EurosportPlayer. Сътрудничеството допълва глобалната дигитална платформа на Олимпийския канал, която беше създадена от Международния олимпийски комитет (МОК) след церемонията по закриването на Игрите в Рио през 2016 г. с цел да развива локализирани версии, предлагащи по-персонализирано олимпийско съдържание за феновете по света.

„Това дългосрочно партньорство с Олимпийския канал вдига високо летвата по отношение на предоставянето на възможно най-интересните и вдъхновяващи олимпийски истории за по-широка аудитория и по по-достъпен начин.", сподели Жан-Бриак Перет, изпълнителен директор на Discovery Networks International. „За Евроспорт Олимпийските игри винаги са означавали много повече от двуседмично спортно събитие. Установяването на партньорство с Олимпийския канал ще затвърди допълнително излъчваните от нас програми, които целогодишно ще поддържат жив духа на Олимпийските игри."

Марк Паркман, генерален мениджър на Олимпийския канал на МОК, заяви: „Развълнувани сме от възможността да си партнираме с Евроспорт, за да предложим на аудиторията по-близък поглед върху Олимпийските игри, благодарение на по-персонализираното съвместно съдържание. Приближавайки първата ни годишнина, това партньорство е много важна стъпка към разрастването и разширяването на глобалната платформа с локализирани версии, които да помогнат на феновете да открият, почувстват и споделят духа на Олимпийските игри".

Питър Хътън, изпълнителен директор на Евроспорт, каза: „МОК е изключително надежден партньор в подготовката ни за Игрите в Пьончан през 2018 г., на които за пръв път ще бъдем Дом на Олимпийските игри. Радваме се, че това партньорство ще укрепи връзката ни и духът на Олимпийските игри ще достига до още повече хора. Вярваме, че при разказването на олимпийските истории е важно винаги да предлагаме нещо различно. Точно затова не просто излъчваме кадри от олимпийския архив, а се стремим да предлагаме на феновете нещо ново - като „Състезанието на легендите", в което за пръв път поставихме рамо до рамо Юсеин Болт, Карл Люис и Джеси Оуенс".

Партньорството ще бъде в сила до 2024 г., което съвпада с мандата на Discovery Communications като Дом на Олимпийските игри и носител на ексклузивни права за излъчването на игрите на територията на Европа, в това число и България.

***

Като Дом на Олимпийските игри в Европа, Discovery ще излъчи игрите на повече хора, на повече екрани отвсякога. За първи път в цяла Европа всеки момент от Олимпийските игри ще бъде споделен в EurosportPlayer, ще включва гледни точки от от всеки ъгъл и ще има за цел да свърже всички фенове чрез тематични предавания и вдъхновяващи истории в социалните платформи.

Поредицата от олимпийски предавания ще съпътства ненадминатата лятна програма на Евроспорт от живи предавания на шампионати с олимпийски спортове, наред с „Тур дьо Франс", „Уимбълдън", „US Оупън", Световното първенство по лека алтетика и Световно първенство по водни спортове - и най-задълбоченото живо излъчване на зимния сезон в навечерието на Зимните олимпийски игри в Пьончан 2018.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.