• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Арбитражният съд отмени доживотните наказания на 39 руски спортисти, връщат им 9 медала от Сочи

Арбитражният съд отмени доживотните наказания на 39 руски спортисти, връщат им 9 медала от Сочи

/КРОСС/ Спортният арбитражен съд в Лозана нанесе голям удар на Международния олимпийски комитет (МОК), одобрявайки или частично одобрявайки жалбите на 39 руски спортисти срещу доживотната забрана от олимпийското движение, предава news.bg.                                                                   

МОК наложи забрани на руснаците заради злоупотреби с допинг проби по време на Зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 г., след като независим доклад обяви, че руската държава е подкрепяла програма за допингиране на руските спортисти.

"Спортният арбитражен съд установи, че доказателствата, представени от МОК във връзка с този въпрос, нямат еднаква тежест при всеки отделен случай", се посочва в изявлението на съда.

"При 28 казуса беше установено, че събраните доказателства са недостатъчни, за да се определи, че спортистите са извършили нарушение на антидопинговите правила. По отношение на тези 28 спортисти жалбите са одобрени, санкциите са анулирани и индивидуалните им резултати, постигнати в Сочи 2014, са възстановени", постановяват от Арбитража.

Така, благодарение на това решение, ще си върне 9 медала от Олимпийските игри в Сочи, които бяха отнети - 2 златни, 6 сребърни и 1 бронзов.

"В 11 казуса се установи, че събраните доказателства са достатъчни, за да се установи индивидуално нарушение на антидопинговите правила. Решенията на МОК по тези въпроси се потвърждават с едно изключение: спортистите са обявени за нередовни за следващото издание на Зимните олимпийски игри (Пьонгчанг 2018) вместо доживотна забрана от всички Олимпийски игри", допълват от съда.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.