• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Обвиниха двама от ромите, нападнали полицаи в Ихтиман

Обвиниха двама от ромите, нападнали полицаи в Ихтиман

/КРОСС/ Районната прокуратура в Ихтиман повдигна обвинения спрямо двама роми за това, че са нанасяли удари на полицаи. Ромите са обвинени и за това, че удряйки униформените, те са възпрепятствали изпълнението на служебните им задължения.

От прокуратурата заявиха, че по случая вече са проведени издирвания. Разследването стигнало до извода, че двамата обвинени несъмнено са извършили престъпленията, за които са обвинени.

Според обвинението на 6 февруари, между 17.20 и 17.40 часа, обвиняемият М. Д. е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Той оказал съпротива срещу полицейски служител, изпълнявал задълженията си по опазване на обществения ред. Циганинът дърпал и скъсал униформата на младши автоконтрольор - полицейски служител в управлението в Ихтиман, след което нанесъл удари в лицето му. Престъплението било извършено с изключителна дързост.

Вторият обвинен - бащата на първия, е обвинен за това, че по същото време и на същото място употребил сила спрямо полицейски служител. По време на инцидента той го дърпал за униформата, скъсал пагоните и джоба й и му нанесъл удар в лицето. С действията си той целял да осуети извършването на полицейска проверка на сина му.

Двамата обвиняеми - В. Р. и М. Д., са задържани за срок до 72 часа. Предстои прокуратурата да поиска двамата да бъдат задържани за постоянно. Работата по случая продължава.

Припомняме, по-рано днес започна спецакция на полицията в ромската махала в Ихтиман. От МВР посочват, че акцията е насочена срещу криминалния контингент, както и с цел недопускане на ескалация на напрежение в района.

До тези спешните действия на полицията се стигна, след като вчера група от около 60 роми нападнаха полицаи при изпълняването на служебните им задължения. Полицаите преследвали шофьор, който криволичел по пътя. Водачът обаче избягал. Като установили автомобила, полицаите били нападнати, за да може нарушителят да се укрие.

По-рано днес шефът на Районното управление в Ихтиман Лъчезар Колев заяви, че и преди е имало подобно ситуации в ромската махала, но никога не се е стигало до чак такава агресия.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.