• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Макрон: Европейският съюз рискува разцепление, ако не спре социалния дъмпинг

Макрон: Европейският съюз рискува разцепление, ако не спре социалния дъмпинг

/КРОСС/ „Европейският съюз рискува разцепление, освен ако не реформира спорното правило, позволяващо на компаниите да изпращат временни работници от страните-членки с по-ниски заплати в по-богати държави без плащането на тяхната социална издръжка на място". Това обяви френският президент Еманюел Макрон, цитиран от „Франс прес" по време на съвместна пресконференция с румънския си колега Клаус Йоханис при старта на обиколката си в Югоизточна Европа.

„Някои политически и бизнес кръгове искат да използват средствата на ЕС, докато междувременно развиват система на социален и фискален дъмпинг", заяви Макрон по време на своето посещение в Букурещ.

„Това ще доведе до разпад на ЕС, ако няма споразумения за реформи по време на срещата на високо равнище в Брюксел през октомври", добави френският президент, който в четвъртък вечер трябва да пристигне във Варна.

От своя страна румънският президент Клаус Йоханис заяви, че директивите на ЕС относно командированите служители трябва да бъдат подобрени и изяснени.

„От една страна има недоволство във Франция относно недекларираните работници, от друга страна има мнозина в Източна Европа, в Румъния, които искат да работят във Франция, Германия и Испания", заяви Йоханис по време на конференция в Букурещ с френския си колега Еманюел Макрон.

„Директивите трябва да бъдат изяснени и подобрени", добави Йоханис.

Макрон подкрепи Румъния и за влизането на северната ни съседка в Шенген.

"Нашето желание е Европа да върви напред. От няколко години имате пълното право да поискате да се присъедините към Шенгенската зона и аз знам колко е важно това за вас. Аз съм напълно отворен по тази тема", заяви Макрон.

Според него Европа не работи добре по отношение на Шенгенската зона.

„Европа на Шенген не работи добре и разбира се не можем да се успокояваме. Моето желание е в близките месеци да засилим реформите по общите правила в зоната, да ги изясним, да имаме повече солидарност, по-добър граничен контрол, увеличено взаимоотношение по отношение на общите регулации по предаването на бежански статут и приемането на чужденци", посочи френският президент.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Изравнете заплащането за една и съща работа.

26.08.2017 11:30:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.