• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Румен Йончев: Превръщаме се в реална граница между ислямския Изток и Европа

Румен Йончев: Превръщаме се в реална граница между ислямския Изток и Европа

/КРОСС/В Турция в момента има продължаващ контрапреврат - поне 50 000 - 60 000 души са прибрани в затворите, а едва ли всички от тях са участвали в опита за метеж. Това не ни навежда на мисълта, че демокрацията процъфтява, каза в предаването "Още от деня" по БНТ председателят на Народен съюз и съпредседател на ПГ на БДЦ-Народен съюз Румен Йончев.

В Турция няма условия за провеждане на нормални демократични избори. Трябва да си отговорим на въпроса как ще гарантираме сигурността преди да отворим секции за президентския вот, добави той. Несигурната обстановка на юг от България неминуемо ще повлияе на българския избирател. За първи път от времето на Ататюрк насам ислямизмът задава дневния ред в Турция. Ние се превръщаме в реална граница между ислямския Изток и Европа и трябва да мислим как да направим необходимото, за да опазим тази граница, подчерта Йончев.

Той коментира и подготовката на партиите у нас за наближаващите президентски избори. Искахме кампанията да бъде 60 дни, за да има достатъчно време да чуем и видим кандидатите. Ще чакаме големите да се наиграят. Имаме идея за две имена, които са достатъчно авторитетни, но чисто тактически очакваме да чуем и останалите. Най-важното е политиките, зад които ще застане кандидатът. Не е важно от коя партия сте, важното е какво ще правите, заяви Йончев. Сериозните центристки сили трябва да излязат с обща кандидатура. Нас не ни интересуват левите и десните кандидатури за президент, добави той.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.