• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Журналист: Ние сме държава на ДПС!

Журналист: Ние сме държава на ДПС!

/КРОСС/Листите на ДПС са венецът на протестите, които продължават година и половина. От тях става ясно кой е стоял зад февруарските протести - ДПС е стоял зад протестите през февруари, за да превземе властта и енергетиката. Имало е предварителна организация. Освен това става ясно чий е бил този кабинет - на ДПС.

Това каза в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия журналистът Владо Йончев в коментар на имената на водачите на предизборните листи на ДПС.

Йончев обобщи какво направи ДПС за година и половина: ДПС превзе ДАНС (дори и след оттеглянето на Делян Пеевски от поста шеф на ДАНС, агенцията остана под властта на движението), превзе армията (доскорошният шеф на отбраната ген. Симеон Симеонов сега е водач на листата на ДПС), превзе финансите (финансовият министър от кабинета „Орешарски" Петър Чобанов - водач на листа на ДПС).

Ние сме една държава на ДПС! - заяви главният редактор на „Телеграф".

Ама за всичко това нещо не може да обвиняваме ДПС. Защо другите партии не взеха генерал Симеонов, защо другите парти не взеха Чобанов? Всяка партия има право да разполага с тези хора, ако ги покани, заяви от своя страна Валерия Велева, зам.-главен редактор на в. „Преса".

А що се отнася до протестите - по същия начин можем да говорим за присъствието на протестите в сегашното правителство, допълни тя. Да, трябва да обвиним всички български партии, съгласи се колегата й Йончев.

Партиите, които до този момент обявиха листите си, успяха да ни поднесат изненади, каза Валерия Велева.

От 31 листи на 13 от тях ДПС слага българи, на две - роми. Освен това има много интересни имена сред тях - там имаме финансовият министър, доскорошния шеф на отбраната... Прави впечатление, че във всички листи има министри за поне два кабинета, коментира журналистката. Според нея с листите си ДПС доказва, че не е етническа партия и дава заявка за разширяване географията на своето присъствие.

Това, че ДПС така добре организира изборите в Турция, може само да ни кара да завиждаме за начина, по който трябва да се води една предизборна кампания. Не съм адвокат на ДПС, критик съм на другите партии, заяви Валерия Велева по отношение на гласуването в южната ни съседка.  

Да, целият проблем е в българските партии, които вече 13 години управляват явно или тайно с ДПС, репликира Владо Йончев.

Ако всички българи излязат да гласуват, ние няма да броим секциите на ДПС, отвърна Велева. Според нея ние проявяваме някакъв комплекс спрямо ДПС.

Журналистите заявиха различни позиции и по отношение на „Визия 2020". Според Валерия Велева гаф има и той е на военния министър. Отговорност на служебния кабинет е да организира изборите, а не да прави стратегии, които са прерогатив на следващото управление, коментира тя. Информационната война е абсолютен факт и това е очевидно, заяви от своя страна Владимир Йончев.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

питлест Калин

Фолф,ще поживеем-ще видим,кой крив ,кой прав!

29.08.2014 11:57:20

Wolf

Калине, по-полека със задължителното гласуване. При първи признаци за отслабване позициите на ДПС, политиката им ще започне да се води с други средства, надявам се ме разбираш правилно. Прогнозата ми е, че все пак до задължително гласуване ще се стигне, което ще бъде и спусъкът за нарушаване на териториалната ни цялост.

29.08.2014 11:18:41

питлест Калин

"Некои съображения",както казваше Тато:Единственния лек против това ,да се намали влиянието на ДПС, е задължителното гласуване ,както е в Турция и Гърция!Но явно положението е хептен изтървано,щом това не се предлага и налага!Това ,че ДПС е пета колона на Турция,няма никакво съмнение.Също няма никакво съмнение ,че няма един свестен български политик,който да отговаря на изискванията на историческия момент-всички са говна!Горко на България!

29.08.2014 10:59:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.