• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Елена Йончева: ГЕРБ се разправя бандитски с мен

Елена Йончева: ГЕРБ се разправя бандитски с мен

/КРОСС/ В момента обжалваме наложената ми парична гаранция. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия говорителят на ПГ на "БСП за България" Елена Йончева. Тя е обвинена в пране на пари. Според обвинението сумата от 645 000 лева е получена във фирма, достъп до средствата, на която е имала Йончева. Фирмата е създадена от фирма на обвиняемата и друга офшорна компания.

Не става дума за възнаграждение. Това са средства, които са отпуснати за закупуване на техника и за изработка на поредица от документални филми. До въпросния момент никога не съм имала техника, вземала съм под наем. Когато разполагаш с такава техника, си много по-мобилен, добави тя.

Дружеството, което дава средствата за тези филми, трябва да има юридически, финансов и счетоводен контрол над мен, да може да проверява как средствата са изразходвани. Лично за мен е по-удобно да ги преведат на моята фирма. Тогава те няма да имат контрол над средствата. Почти всички големи телевизии, корпорации, собственциите им имат различни офшорни фирми. Това е практика не само в България, но и в чужбина. Средствата са отпуснати срещу мое задължение по договор. Направили сме седем документални филма. Първият е в обсадения сирийски град Алепо. По нас е стреляно даже, докато снимаме. Смятате ли, че някой ще прави финансови машинации, отивайки в Алепо, откъдето не знае дали ще се върне. Направихме филм и в Украйна, след който влязох в черния списък на Пшорошенко заедно с още 30 журналисти. Това означава, че сме заплаха за националната сигурност. В Украйна също стреляха по нас, докато снимахме, каза социалистката.

Юристи от ТВ7 ми предложиха да сключа договор с тази фирма, логично е да предположа, че това е фирма на ТВ7. Сметката е открита в българска банка, плащани са данъци в България, техниката и филмите са налични, добави тя.

В началото си мислех, че става въпрос за политическа репресия, но сега съм убедена, че случващото се е бандитска разправа, ГЕРБ се разправя бандитски с мен. Появяването на обвинението дойде, когато на един партиен форум Борисов каза, че опозицията избива зъбите на ГЕРБ и трябва да бъдат взети мерки. Как може да се каже, че ГЕРБ няма нищо общо, след като сигналът срещу мен е подаден от Тома Биков, Антон Тодоров и Делян Добрев. Ползата за управляващите от обвинението срещу мен е да бъде омаскарен един човек, да бъде накаран да си затвори устата и да бъде сплашен всеки, който иска да говори за всички безобразия на управляващите, подчерта Йончева.

Всички институции в България са замесени в грабежа, извършван в последните 10 години. Ще оповестим факти, с които ще покажем как тази корупция се е превърнала в норма. Ще разкрием конкретните механизми - става дума за министър и заместник-министър. Това разследване изцяло покрива информацията, която е дадена за България от Държавния департамент на САЩ - за корупция при големите инфраструктурни проекти. Още същия ден ще подадем и сигнал в прокуратурата, каза още Елена Йончева.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Журналистическата солидарност, впрочем, е обесена на партийния пилон у нас не от днес и не от моя милост. Случи ( ми ) се още през 1993 г. Журналистката Клара Маринова, прототип на Елена Йончева като депутат от БСП, подвикваше от първата редица на Народното събрание “това момче” ( т.е. директорът на БТА Иво Инджев ) да бъде на момента уволнен ( по неприкрито политически причини). Така и стана. Повече от веднъж беше уволнявано “момчето” ( на снимката от екрана на БНТ по онова време ) през годините след това под аплодисментите на безпартийни журналистки, като Валерия Велева или с масовото съучастническо мълчание на нейни подобия. Като Елена Йончева

28.01.2019 22:01:41

Анонимен

Да не говорим, че не виждам Йончева да е пострадала- нито си е загубила работата ( както някои журналисти, гоненията срещу които тя е премълчавала солидарно с гонителите). Тя премина от лагера на журналистиката в противниковия окоп на политиците. Не страда от принудителен битов аскетизъм, да се изразя най-меко. Тъкмо напротив.

28.01.2019 22:01:28

Анонимен

Сега Елена Йончева иззе функцията на Дърева. Цял партиен конгрес я припозна с аплодисменти на крака като новата Жана Д’арк на БСП, която безпартийно ще поведе партийците към победа над онези, от които столетницата се не отличава с нищо по изключително важни въпроси, свързани с руските енергийни проекти или с ухажването на избирателите чрез заиграване с дълбоко вкоренената у нас хомофобия от руски щам.

28.01.2019 21:58:49

Анонимен

Йончева не е първият безпартиен коз на БСП от първа величина. Много са. От Гиньо Ганев и Благовест Сендов, през Антон Дончев, акад. Георги Марков и проф. Андрей Пантев. Общото между всички тях е преклонението пред Русия и неуморната работа за утвърждаване на нейното влияние у нас. На ред е Йончева да поведе този казачок и то с ореола на страдалец, макар ни най-малко да не е пострадала на този етап.

28.01.2019 21:58:21

Анонимен

в какво качество да я коментираме. Защото обвинението срещу нея е в ролята й на журналист. Днес тя е депутат и е превърната от партията, в която формално не членува , в кауза за тази партия.

28.01.2019 21:57:20

Анонимен

Елена, ти се превърна в заплаха срещу мафията. Герб е ОПГ, ако има днес соц. Проучване ще се шашнеш от доверието, което събираш. Ако в БСП има умни хора ще поведеш евро листа и ще сразиш Герб. За теб ще гласува протестът срещу прехода. Но хората ще чакат и продължение , продължение като политически проект, който ще получи от раз минимум 25% стартов вот. Никакво отчаяние, никакво стъписване или малодушие. Хората вярват на теб.

28.01.2019 14:11:50

Анонимен

АЗ ВИЖДАМ БАНДИТСКА АТАКА ОТ ОБВИНИТЕЛ ЕДНО НА ДЪРЖАВАТА ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА. ДО КОГА ЩЕ НИ ЗАНИМАВАТ ПО СТУДИЯТА С ТАЯ .АКО ИМА НЕЩО ИМА ИНСТИТУЦИИ.

28.01.2019 12:51:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.