• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Елена Йончева към младежи от Айтос: Вие можете да промените България

Елена Йончева към младежи от Айтос:  Вие можете да промените България

/КРОСС/ Говорителят на ПГ на "БСП за България" и водач на листата на левицата за европейските избори Елена Йончева се срещна с млади хора от гр. Айтос. Те поискаха да се срещнат с нея, за да научат повече за работата й като журналист, документалист и политик. Младите хора зададоха множество въпроси, свързани с работата на Елена Йончева в точките на военни конфликти в Алжир, Сирия, Афганистан, Чечня, Сомалия. Свободата на журналистиката и разкритията на народния представител във филма "Граница" също бяха част от темите на продължилата повече от два часа среща.
"Разговорът с вас ми даде надежда, че не всичко е загубено. С такива будни млади хора България и Европа имат бъдеще. Промяната е във вашите ръце, вие можете да промените България и трябва да го знаете", заяви Елена Йончева пред младежите. Тя добави, че свободата и обективността на журналистиката са изключително важни и коментира, че тя неслучайно е четвъртата власт. "Тя не се състои само в това- опозицията и управляващите да имат думата в медиите. Важна е свободата на изразяване на журналистите, както и възможността за независими журналистически разследвания", категорична бе Йончева.
На въпрос- защо ЕС е важен за страната ни, Елена Йончева коментира, че Eвропа е уникален континент. "Тук имаме безплатно и гарантирано здравеопазване и образование, гарантирани основни граждански права и това не е даденост. Всичко е постигнато в резултат на десетилетни дискусии и битки между политически партии, профсъюзи и организации", добави тя. Йончева каза още, че тези постижения трябва да бъдат съхранени. "За съжаление у нас нивото на здравеопазването и образованието е доста по-ниско отколкото в развитите европейски страни и това трябва да бъде променено", каза още Елена Йончева.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Не знаех, че в Айтос имало толкова много вундеркинди.

05.04.2019 22:51:34

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.