• 19 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.7957
  •  GBP / BGN 2.2869
  •  CHF / BGN 2.0310
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Зловеща била гледката на разкъсания и убит от 5-те кучета кане корсо в село Владо Тричков

Зловеща била гледката на разкъсания и убит от 5-те кучета кане корсо в село Владо Тричков

/КРОСС/ 39-годишният Митко, който беше разкъсан и убит от 5 кучета кане корсо в село Владо Тричков, е бил толкова обезобразен, че успели да го разпознаят единствено по дрехите.

Първоначално съдебните медици решили, че тялото е престояло два дни заради по-топлото време, но впоследствие свидетели потвърдили, че са видели в четвъртък сутринта починалия, съобщава „Телеграф“.  

Митко живеел с майка си, за която се грижел в крайна бедност. Двамата преживявали от пенсията от 300 лева на възрастната жена. Пенсионерката била след прекаран инсулт и не можела да се движи. Затова синът ѝ всяка сутрин слизал до магазинчето в селото, за да ѝ купи банани и вафли, защото много обичала сладко, и кафе.  

Пътят му минавал покрай имота на Йордан Карагьозов – кучкар от София, развъждащ четириноги от породата кане корсо.  

Виковете за помощ на Митко не били чути, тъй като районът не е много населен.

Около 16.30 ч. съседка забелязала тялото му в дерето. Гледката била зловеща – мъжът лежал само по слипове, тъй като животните му свалили и разкъсали дрехите, единият крак бил откъснат от глезена надолу. Ръката също била на няколко метра от тялото. Лицето било обезобразено, а гръдният кош разкъсан.  

„В началото виждаш човек без долни дрехи и в това състояние се чудиш какво се е случило“, каза мъж, участвал в огледа.  

Разследващите се свързали със собственика на животните, който пристигнал на мястото и бил арестуван.

„Държеше се нагло. Като пристигна не попита има ли ранен, как е човекът, а първите му думи бяха: „Има ли застреляно куче“, разказа очевидец.  

Съседите на Йордан вдигнали ръце от него заради четириногите му. Той купил 3-етажна къща до тях, извадил цялото обзавеждане отвътре и я превърнал в развъдник. „През няколко месеца се появяваше нова реколта“, разказа Гинка Петрова.  

През миналата есен животните разкъсали кучето на комшията Милен. Те завлекли животното в двора на Йордан и буквално го обезглавили. Карагьозов го извадил през нощта в чувал и го изхвърлил от имота си, обясниха още съседите. Те предполагат, че част от животните са участвали в боеве, тъй като ги виждали с рани по тях.

Това, което се случи, всички в селото го очаквахме, но силно се надявахме подобно нещо никога да не се случи. Собственикът им твърдеше, че кучетата му са кротки и че не нападат. Каза ни, че ние сме тези, които трябвало да бъдем по-внимателни. Това заяви в ефира на bTV една от съседките на Йордан Карагьозов, чиито 5 кучета убиха вчера 39-годишен мъж в село Владо Тричков. 

Според думите на жената къщата на мъжа се е била превърнала в развъдник за кучета. 

,,Те денонощно лаеха, защото постоянно ги оставаше гладни. Може би зарази това убиха момчето, защото са били гладни'', допълни тя. 

Семо Георгиев, друг съсед на Карагьозов, също разкри опасенията си, които изпитвал спрямо кучетата. 

,,Тази порода сякаш е заразена, аз самият се страхувах, защото са близко до нас. Иначе за този човек Йордан Карагьозов мога да кажа, че когато дойде в селото през 2016 г. се отнасяше добре към нас, обаче когато пристигнаха и тези кучета и почнаха да се размножават, той се промени. Като му се направеше забележка и с него повече не можеше да се говори'', обясни мъжът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

В държавте само нападение и инжекция. В държавите има забрана за такива породи . За теиторията бг нищо ново. специалисти, експерти и бла,бла.

08.06.2019 19:40:16

българин

изходът е пълна забрана на отглеждането на породите-убийци и засилена зоополиция с право да отнема тези животни от собствениците...а собствениците с присъди за преднамерено убийство...

08.06.2019 11:25:19

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.