• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Йотова: ГЕРБ най-много желаят предсрочни избори

Йотова: ГЕРБ най-много желаят предсрочни избори

/КРОСС/Мисля, че политическата партия, която най-много желае предсрочни избори, се казва ГЕРБ. Това обяви пред журналисти в Шумен евродепутатът и кандидат за вицепрезидент от БСП Илияна Йотова. Според нея не случайно премиерът Бойко Борисов обвърза резултата от президентските избори с предсрочните, той желае в България да има такива. „В момента няма стабилно правителство, има разнопосочна коалиция, в която партии влизат и излизат, стоят в почти в шизофренна ситуация, хем са в управлението, хем в опозиция", каза Йотова.

И подчерта, че липсват серизони държавни решения, които да защитават интереса на България навън и да дават перспектива какво правим след 2-3 г. „Затова смятам, че всички политически партии трябва да проявят разум и наистина да има национален консенсус за нови избори", каза тя.
Двамата с ген.Румен Радев искат реална дискусия с останалите кандидати за президентската институция. „От нас не чакайте компроматна война, ние искаме да се срещнат предложения за България", каза Йотова.

Страната ни има нужда от силни лидери, които могат да казват „не", подчерта тя. По-малки държави го правели, а ние, въпреки че „Европа взе тежки и неверни решения по отношение на мигрантската криза, българското правителство нито веднъж не ги оспори".
Йотова коментира и кандидатурата на Кристалина Георгиева за ген.секретар на ООН - според нея тя поставя България на прага на огромен международен скандал. „Начина, по който българското правителство извървя цялата процедура е срам. До последно те защитаваха кандатурата на Бокова. Какво се промени, за кого играе г-н Борисов, на чий натиск отговори по този начин?", попита Йотова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.