• 15 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Илияна Йотова: Трябва да се ускори процедурата за придобиване на българско гражданство

Илияна Йотова: Трябва да се ускори процедурата за придобиване на българско гражданство

/КРОСС/ Трябва да има промяна поне в три закона, за да се ускори получаването на българско гражданство. Сега се чака по две години и половина-три, каза вицепрезидентът Илияна Йотова в предаването "Тази сутрин" по Би Ти Ви. По думите й това са законите за българското гражданство, за българите в чужбина и за чужденците в България. Тя обясни и един парадокс. В приетия през 2000 г. Закон за българите в чужбина има текст, че трябва да се създаде Национален съвет, но такъв няма. В същото време не е казано, че трябва да има Агенция за българите в чужбина, но такава е създадена.

Според нея с промените в законите ще се постигне опростяване на процедурите и съкращаване на сроковете за получаване на българско гражданство. Йотова обясни, че има и корупционни практики в тази сфера и някои са извън България, например в дружествата, които издават удостоверенията.

Вицепрезидентът коментира и актуални политически въпроси. Според нея се води кампания срещу президента Румен Радев. Не виждам между двете четения в парламента на антикорупционния закон да се получи големя дискусия, каза Йотова по повод намерението на Радев да наложи вето след приемането на закона. Вицепрезидентът смята, че в него не се дава гаранции на хората, които ще подават сигнали срещу корупция. Но нека изчакаме аргументите на президента, добави Йотова.

Дано проблема с лекарствата не се замете под килима, пък беше нейния коментар по повод решението на парламент да падне мораториума върху иновативните медикаменти. Кой има интерес да няма иновативни лекарства, попита вицепрезидентът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.