• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Йотова: Маслодайна роза е вечният символ на България

Йотова: Маслодайна роза е вечният символ на България

/КРОСС/ „Европа високо оценява българското розово масло, чийто процес на изготвяне е съпроводен от вековни културни и празнични традиции." Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, която бе гост на Празника на розата в Карлово.

Българското розово масло е сред най-търсените на международните пазари и е световен стандарт за качество, каза Илияна Йотова. Вицепрезидентът подчерта, че чрез усилията, които полагат розопроизводителите, България се утвърждава и като световен лидер в опазването на културата, традициите и обичаите.

Илияна Йотова припомни, че историята на розовите градини в Карловско е на повече от три века, а над 150 години страната ни осъществява износ на розово масло.

Вицепрезидентът напомни, че след седем месеца страната ни ще бъде изправена пред голямо предизвикателство - да застане начело на 28 страни от континента като председател на Съвета на Европейския съюз. „Вашата роля и тази на региона е изключително важна. Каква по-хубава визитна картичка от цвета и уханието на българската маслодайна роза? Тя е била, е и ще бъде вечният символ на България", се обърна Илияна Йотова към карловци.

Вицепрезидентът пожела жителите на Карлово да опазват, развиват и работят в Райската градина на Европа, за да продължим да живеем в България, наричана от всички „страната на розите".

Илияна Йотова се включи в ритуала Розобер в розовите градини, присъства на демонстрация на розоварене в Историческия музей в града и получи символа на Карлово от тазгодишната Царица на розата.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.