• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Изказването на ДПС в нощта на изборите Илияна Йотова не разчита като декларация за подкрепа

Изказването на ДПС в нощта на изборите Илияна Йотова не разчита като декларация за подкрепа

/КРОСС/ Според кандидата за вицепрезидент, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, Илияна Йотова на тези избори хората са успели да се освободят от страха. От ефира на БНТ тя благодари на всички български граждани, които са упражнили правото си на глас и се надява на такава ангажираност и на балотажа, който ще се състои на 13 ноември, неделя.
Тази седмица ще бъдем много по-активни, ще продължим с разговори с хората, няма защо да сменяме кампанията си, допълни тя.
Спечелихме първия тур с честен разговор и опит за отговори на всички въпроси - от тези за сигурността - битовата престъпност и националната сигурност, до бедността, посочи Илияна Йотова. Според нея по-ниските резултати в абсолютен брой са дошли от многото кандидати за президент.
Влизане в задкулисни договорки няма да позволим, категорична бе кандидатът за вицепрезидент.
Изказването на ДПС в нощта на изборите Илияна Йотова не разчита като декларация за подкрепа.
Ние търсим подкрепата на всички граждани и им казваме какво предлагаме за сигурността, за здравеопазването и образованието, за страшната демографската криза, за развитието на икономиката, за това как да повишим доходите си, допълни тя.
Йотова е убедена, че президентът е човек, който може да намери диалог с всички институции, за да се търсят добрите решения за България. Не е по силите на нито една политическа сила, на нито едно правителство да се справи със сложната ситуация у нас, ако няма единение.
Едно от важните неща, за които ще настоява е правителството да разпише споразумение с Турция за реадмисия с Турция, за да можем да връщаме граждани на трети държави.
Ние сме убедени, че бъдещето на България е член на ЕС, но не просто член някъде в храстите, ние сме убедени, че трябва да бъдем част от голямата европейска политика, каза още Йотова и добави, че хората, които спекулират с излизане от НАТО, нямат никаква представа от външна политика и дипломация.
Ако имаш нещо да кажеш на един мъж, влез в пряк двубой с него, каза тя по повод нападките на външния министър Николай Ненчев към кандидата за президент генерал Румен Радев.
Илияна Йотова е поканила на дебат кандидата за президент на ГЕРБ на дебат, но все още няма отговор. Все пак Йотова очаква Манушев, за да попеят.
Илияна Йотова бе върната към времето на назначаването на Дилян Пеевски за шеф на ДАНС. Според нея в такъв случай президентът не трябва да се крие страхливо, а да направи възможното да спре такова назначение. И без да има директни правомощия да направи това, той е трябвало да бъде неясно и да е провел предварително разговори, коментира тя.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.