• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

БСП ще върне мандата, ново правителство в този парламент е невъзможно

БСП ще върне мандата, ново правителство в този парламент е невъзможно

/КРОСС/ "От разговорите и решенията, които бяха взети в последно време от ръководството на БСП, мога да кажа с увереност, че партията ще върне мандата, когато той й бъде предложен от президента Росен Плевнелиев". Това заяви в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Илияна Йотова, избрана за вицепрезидент на България. Тя разкри, че пред нея има още предизвикателства и за 20 години в политиката още не е постигнала своя връх. "Аз подкрепих Корнелия Нинова на последния конгрес и тя се справя прекрасно. Това се вижда. Партията е в подем", добави тя.
"Нека минат предсрочните избори и тогава можем да говорим какво ще е управлението на страната. Трябват избори, защото този парламент е изчерпан. Няма как да се сформира нов кабинет в този формат на Народното събрание", каза още Йотова.
"Впечатленията ми още от началото са, че ген. Радев е достоен, отговорен човек. Той вдъхва увереност и спокойствие, а именно от това България имаше нужда в момента. Сега програмата на ген. Радев беше еднаква с тази на БСП. Той обаче няма да изпълнява повели или заповеди на партията. В президентството ще се защитават националните ценности", допълни Илияна Йотова.
"Изграждането на три нови бежански центъра и трансформацията на един транзитен център са част от ангажиментите, поети от кабинета „Борисов" срещу получаването на европейска помощ за защита на границите. Това коментира още избраната за вицепрезидент, като се позова на официален отговор на ЕК. От позицията на Брюксел се разбира още, че обявените от премиера в оставка 160 млн. евро помощ всъщност не са 160, а 112, от които 10% са национално съфинансиране.
"По-голямата част от парите отиват за комуникационно оборудване и друга техника, но 19 млн. са специално за центровете. През цялото време се говореше, че се заиграваме със страховете на хората", припомни Йотова и запита защо това не е била една от темите на КСНС.
Според нея има риск следващото правителство да се окаже в ситуация, в която страната е поела ангажименти, които не може да изпълни. Според Илияна Йотова „във всеки момент може да се повтори Харманли" и е много важно да се изясни какви още са външнополитическите ангажименти, поети от правителството. Тя допълни, че в медиите са се появили информации, че докато Консултативният съвет за национална сигурност е заседавал формално, в резиденции и в дома на премиера са се провеждали паралелни срещи с цел търсене на изход от политическата криза. Тя определи това като „задкулисие" и „договорки", срещу които хората са гласували на 13 ноември. Според Йотова нов кабинет в настоящия парламент ще бъде „агония".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.