• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Йотова: Средствата от ЕС не могат да бъдат основа на икономиката

Йотова: Средствата от ЕС не могат да бъдат основа на икономиката

/КРОСС/ По покана на гражданите на Плевен, Илияна Йотва, проведе три часов дебат на тема какво прави българския евродепутат в Европейски Парламент.

"Проблемът е в лиспата на лесно достъпна инфомация", каза Илияна Йотова. "Поради тази причини открих и седмия си постоянно действащ информационен център в Плевен, който ще действа като предизборен щаб по време на каманията. В никакъв случай не възнемерявам да държа само табелите. Веднъж месечно ще има приемна за граждани, където всеки ще може да зададе въпрпсите си, да каже препоръките си или да подаде молба. Необходим е реален контакт между хората", допълни Йотова.

Един от основните проблеми за жителите на 7мия по големина град е липсата на индустрия, затворените предприятия и липсата на работни места.

Според българския евродепутат "Средствата, които отпуска Европейският съюз не могат да заместят националната индустрия, не могат да бъдат основата на една икономика. Те са само помощни колела, които трябва да бъдат закачени за една солидна индустриална политика, за да имат ефект".

Друг проблем за младите хора е признаването на дипломите. "България не влиза дори в топ 100 на световните университети за избор по програмат "Еразъм" за обмен на чуждестранни студенти заради остарялата образователна система", каза студентка от Плевен.

"До голяма степен проблемът с признаването на дипломите е решен. Остава само държането на допълнителн и изпити за специалността право поради спецификата на предмета", отговори Илияна Йотова.

"Програмата "Еразъм" е изключително полезна за студентите. За съжаление, депутатите от Европейската народна партия се опитаха да я прекратят с оправданието, че са необходими съкращения на бюджета заради икономическата кризата. Благодарение на усилията на социалистите и демократите в ЕП, обаче, програмата остана приоритет на ЕС", каза Илияна Йотова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Да евро фондовете не трябва да са гръбнака на икономиката на България, но у нас вече няма икономика, има някаква пародия което се случи и заради тази кукла, а фондовете ги крадат именно политиците ни чрез поставените си фирми! Другото е демагогия!

23.04.2014 18:39:06

Анонимен

Двама решават да се венчеят. Нищо лошо. Не са длажни да проверяват дипломата на попа. Но съгласно Европейските правила, ако се окаже, че дипломата на попа е била невалидна, а от брака са се родили деца, те трябва или да бъдат убити, или в най-добрия случай натикани обратно в корема на майката.

23.04.2014 15:02:31

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.