• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Вицепрезидентът: Проваленото заседание на КСНС показа кой наистина иска да се бори с корупцията

Вицепрезидентът: Проваленото заседание на КСНС показа кой наистина иска да се бори с корупцията

/КРОСС/ Според вицепрезидента Илияна Йотова проваленото заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) е показало кой наистина иска да се бори с корупцията в държавата.

"Съветът е най-подходящото място за обсъждане на ключов за страната проблем на сигурността, каквато е корупцията", обяви Йотова, цитирана от БНР.

"Точно това място вчера беше провалено. Аз не мога да си дам отговор защо и с какви подбуди беше направено. Отговорите трябва да ги дадат други", допълни вицепрезидентът.

"В навечерието на председателството, когато имаме толкова много проблеми за решаване, когато разговорите за българските приоритети още не е започнал и това го отчитат всички - опозиция и всички български институции да се прави такава груба демонстрация по толкова чувствителен за българското общество проблем, не е коректно от страна на Министерски съвет.

Очевидно нежеланието да се съберат всички заедно по темата за борбата с корупцията е показателна за това кой иска да води истински борбата с корупцията в България. Искаме ли действително да имаме работещ закон и работещ орган. За съжаление това е един от проблемите, който е най-остро поставян от европейските институции от самото приемане на страната", коментира още вицепрезидентът, като бе категорична, че не може да се оправдае отсъствието на водещи министри и изтъкна, че датата на заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност е била известна назад във времето и графиците е можело да бъдат съобразени.

Заседанието на КСНС в понеделник бе именно с тема борба с корупцията. Няколко министри обаче го напуснаха предварително, тъй като имали други ангажименти. Представители на управляващите ясно заявиха, че това не било бойкот, че всичко било предварително известно и разискваните теми са били изчерпани. Според опозицията от БСП обаче ГЕРБ са бламирали президента като пореден отговор във "войната" си срещу него.

Илияна Йотова отказа да коментира дали министрите са "бойкотирали" КСНС или не, но категорично отрече президентът Румен Радев "да си е върнал" с ветото върху Закона за въоръжените сили, наложено късно снощи.

"Убедена съм, че има много сериозни аргументи за това вето. Ще видим каква ще бъде реакцията и на българския парламент. Така или иначе това, което се случи вчера, уронва престижа на българските институции. Това е удар срещу самочувствието на всички нас като българи", коментира Йотова.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.