• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Йотова: Оставката на Първанов не е емоционален акт, а отдавна замислена политическа стратегия

Йотова: Оставката на Първанов не е емоционален акт, а отдавна замислена политическа стратегия

/КРОСС/Българският евродепутат Илияна Йотова не вярва, че президентът Георги Първанов ще се оттегли от поста си на лидер на АБВ. Съмнението си тя оправда с минали събития и припомни, че Първанов е искал да си подаде оставката и при изборите за Европейски парламент през 2014 година когато АБВ не можа да вкара нито един свой депутат. 

Не вярвам, защото тази пиеса я играем за втори път, заяви Илиана Йотова. Според нея оставката е по-скоро политическа стратегия и отдавна замислено развитие на събитията, отколкото емоционално решение.Нещо повече - Йотова смята, че и подкрепата на АБВ за дълга е била решена още в самото начало, но не е декларирана, "тъй като е много трудно да обясниш на левите си избиратели защо го правиш". Нека да не забравяме, допълни Йотова - че един от етикетите на г-н Първанов през всичките тези 10 години беше "Социалният президент".

Ако Първанов не е начело на АБВ, няма АБВ, каза още Йотова.

Относно сътрудничеството между БСП и АБВ на предстоящите местни избори представителката на българската левица в ЕП заяви, че след като депутатите от партията на Първанов са одобрили дълга в размер на 16 млрд. лв. издигането на общи кандидати ще бъде много трудно. Според нея "кредитът ще трябва да осигури на ГЕРБ победа на всички избори".

Що се отнася до подкрепата на ГЕРБ и от страна на ДПС, отново в 12 без 5, Йотова заяви, че дружбата между двете партии никога не е била прекъсвана, дори по времето на кабинета "Орешарски". Тя дори прогнозира, че следващата коалиция в парламента ще бъде между ГЕРБ и ДПС.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Разбрал е, че се е изсилил със загубената кауза АБВ.

27.02.2015 11:14:03

Анонимен

Разбрал е, че се е изсилил със загубената кауза АБВ.

27.02.2015 11:14:00

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.