• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Вицепрезидентът: Нито за секунда в идеята на президента нямаше забрана за гласуване в чужбина

Вицепрезидентът: Нито за секунда в идеята на президента нямаше забрана за гласуване в чужбина

/КРОСС/ „Беше много важно да се проведат честни избори, както и се случи. Трябва да признаем, че не беше много спокойно", каза пред Нова телевизия вицепрезидентът Илияна Йотова, визирайки създалата се ситуация по границата с Турция. "Това не бе допуснато, те издържаха този изпит", коментира Йотова по отношение на работата на служебното правителство. По думите й напрежението е било овладяно, което пък е важно за провеждането на изборите.

Тя бе категорична, че в Закона за българското гражданство трябва да има промени. „Доста неща се наговориха покрай предложението за закона за уседналост. Участниците в изборите сякаш забравиха веднага след тях какво говориха преди месец. Изглежда в момента е по-важно какво ще се случи с кабинета. Цялата дискусия трябваше да бъде по същество, а вместо топва отиде във вдигането на пара", коментира Йотова. „Нито за секунда в идеята на президента Румен Радев нямаше забрана за гласуване в чужбина", подчерта вицепрезидентът. Това, с което трябва да се борим е неустановеното до край гражданство на хора, които гласуват в южната ни съседка. Смятам, че е редно да има т.нар. активна регистрация. Политиката ни трябва да бъде на привличането на българските граждани", обясни Йотова.

Относно натиск към служебния кабинет от страна на президентството, Илияна Йотова бе категорична - натиск няма, има идеи.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.