• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Цв. Йовчев: Оградата дава само възможност за печелене на време, през което да се намери цялостно решение на проблема

Цв. Йовчев: Оградата дава само възможност за печелене на време, през което да се намери цялостно решение на проблема

/КРОСС/ Фокусирането върху мерки, които целят временно ограничаване на потока от бежанци не е достатъчно. Трябва да има ограда по границата, тя е да добре оборудвана технически, но това дава възможност само за печелене на време, през което да се намери цялостно решение на проблема с миграцията. Това мнение изрази в студиото на бТВ бившият вътрешен министър и бивш началник на ДАНС Цветлин Йовчев.

„Този процес на много активна миграция от Африка и Близкия Изток ще продължи - има нарастване на населението, влошаване на условията на живот, на климатичните условия, голяма разлика в социалния статус с това, което е достижимо в Европа", посочи той и допълни, че и в момента в Германия и Франция има общности, които се радикализират, вместо да се интегрират.

В резултат към момента в Европа има между 4000 и 20 000 джихадисти.

По думите му от 2012 г. в ЕС не може да се намери адекватно решение, липсва и цялостна визия за проблема. Затова и говорим за огради с 5-годишно закъснение.

„Добре е, че получаваме пари от Европа, но това финансиране от ЕС въобще не е достатъчно. България понася голяма тежест да охранява границата", посочи Йовчев.

Той допусна възможност да се наложи да вдигаме ограда и по границата си с Гърция,а по отношение на друга наша съседка - Турция, коментира, че процесите, които водят до дестабилизация, са доста дълбоки. „Доста голяма социална група харесва Ердоган, има хора, които харесват модела на западната демокрация, има една кюрдска общност, която води своя борба за промяна на статуса и обществените отношения", каза Йовчев. 

„Имаме сериозно разделение в турското общество и това разделение ще има своето проявление в нестабилност. Турция е много мощен регионален фактор, много силна във военно и икономическото отношение. Ако тя се дестабилизира, ще дестаблизира целия регион", предупреди Йовчев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.