• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Йовчев: Повече от два пъти намалихме подслушването, изпълнихме програмата си на 100%

Йовчев: Повече от два пъти намалихме подслушването, изпълнихме програмата си на 100%

/КРОСС/ "Трудно е в няколко минути да говорим за всичко, което направихме. Всичко, което беше заложено в програмата, е изпълнено на 100%." Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи в оставка Цветлин Йовчев.

Йовчев подчерта направените реформи в сектор сигурност - трансформиране на ГДБОП в ДАНС, новият Закон за МВР.

"Деконцентрацията на власт и постигането на гаранции за това, че възможностите и упражняване на политическите натиск върху силовите структури, е намалена изключително", посочи още той.

Същевременно вицепремиерът заяви, че България вече разполага с много по-високи гаранции за законност.

"Повече от два пъти намалихме подслушването и повече няма да има съмнения в обществото дали технически средства за подслушване са използвани неправомерно", гарантира Йовчев.

"Имаме много по-голяма ефективност, както на МВР, също така и на ДАНС и ДАТО", посочи след заседанието на Министерски съвет министърът на вътрешните работи и добави, че страната ни успешно се е справила с една от най-тежките кризи - тази с бежанците.

„Оценката за това как България се справи ще оставим на оценката на ЕК, не европейските агенции и върховния комисариат по бежанците. Мисля, че това е безспорен успех на правителството, още повече че тя съвпадна по време с изключително тежки други кризи", добави Йовчев.

„Не на последно място не позволихме МВР да бъде въвлечен в политически интриги. Ако ви прави впечатление за целия период, нямаше изтекли СРС-та, нямаше разработки срещу политически опоненти", каза още министърът в оставка.

Снимка: Булфото, всички права запазени

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Г-н Йовчев когато отчитате работата си ,казвайте какво сте направили ,а не какво не сте направили.Подслушванията можеше да ги намали и Цветанов , но престъпността не се неутрализира само с подслушване.

30.07.2014 14:51:54

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.