• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Кирил Домусчиев: 30% е сивата икономика у нас според ЦРУ

Кирил Домусчиев: 30% е сивата икономика у нас според ЦРУ

/КРОСС/"С тази кампания КРИБ има за цел да покаже на българското общество, че в България има два вида бизнес - единият обединява национално отговорни фирми - белият сектор, а от другата страна има фирми, които отразяват нелоялна конкуренция в същите отрасли като не плащат данъци и осигуровки или поне не в пълния им размер", заяви в Бургас Кирил Домусчиев.

Председателят на КРИБ откри дискусия в морския град, с която стартира кампанията "Икономиката на светло за по-добро бъдеще", инициирана от организацията на работодателите и от КНСБ.

Демонстриране на нетолерантност към сивия бизнес и показване на добрите практики са сред основните цели на кампанията.

Домусчиев категорично заяви, че в КРИБ няма предприятия от сивия бизнес, отказва им се членство, но те намирали място в други организации.

Той оповести, че според официалната статистика на ЦРУ сивата икономика у нас е над 30 процента.

Освен всички останали вредни последици, в резултат на сивата икономика се получава изкривяване на конкуренцията, която е основен постулат на пазарната икономика, допълни той.

"В момента сме свидетели на масирана атака срещу всеки светъл успешен работещ български бизнес, срещу всякакви чужди и български инвестиции, които биват атакувани под какви ли не форми. Всичко това дефакто е едно инжекция за сивата икономика. Като прибавим и ценовата гилотина, която държавата продължава да не отменя - цената на тока, която ев полза на домакинствата, а не на индустрията и осезателно най-скъпата газ в Европа, която плащаме ние, за каква деиндустриализация да говорим?", реторично попита Домусчиев.

Икономиката не расте на тъмно, икономиката иска светлина, каза той в заключение.

В дискусията участваха още президентът на КНСБ Пламен Димитров, министрите Владислав Горанов и Николина Ангелкова, кметът на Бургас Димитър Николов и Гинка Чавдарова, шеф на Националното сдружение на общините.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

желиран гризач

24.09.2015 13:52:48

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.