• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Държавата започва дейност за придобиването на оръжейния завод "Дунарит"

Държавата започва дейност за придобиването на оръжейния завод "Дунарит"

/КРОСС/ Министерството на икономиката започва активна дейност за придобиване на дружеството „Дунарит". Това обяви министърът на икономиката Емил Караниколов на брифинг относно актуалната ситуация в „Дунарит" и действията на държавата за спасяване на оръжейния завод, предава „Фокус".

„Към момента на управителния орган на „Дунарит" им е повдигнато обвинение, което е дало основание за задействане на процедура за отнемане на лицензиите на производство, което би довело тежкото състояние на дружеството и на целия военен сектор", каза министърът на икономиката.

„За съжаление в момента управителният орган, въпреки че са подали молба за освобождаване, не могат да бъдат освободени, тъй като има молба за обжалване и новите акционери не могат да влязат", обясни министър Караниколов.

По думите му при това положение трябва да се предприемат действия за отнемане на лицензиите на предприятието.

„Това е недопустимо и министерството няма да го допусне. Министерството на икономиката започва активна дейност за придобиване на дружеството „Дунарит". Работим за купуване на всички кредити, за да не се стигне до процедура на несъстоятелност или продажба. Основната ни цел е запазване на дружеството и на работниците, което гарантирам пред вас, че ще се случи", заяви още той.

Дълговете на дружеството, които са в размер на 67 млн. лева, ще бъдат изкупени от Министерството на икономиката чрез Държавна консолидационна компания, уточнява БНТ.

Преди три седмици стотици работници от военния завод „Дунарит" в Русе излязоха на мирен протест и блокираха за кратко движението през граничния пункт „Дунав мост", заради започнала процедура за отнемане на лицензиите на предприятието. Причината за това бе разследване на Специализираната прокуратура срещу изпълнителния директор Кръстьо Кръстев, който в последствие подаде оставка. Тогава министър Караниколов се срещна с протестиращите и ги увери, че „Дунарит" ще продължи да работи и лицензиите му няма да бъдат отнети. Министърът на икономиката бе категоричен, че няма да допусне дружеството да бъде докарано до фалит. Той посочи, че „Дунарит" е изключително важно предприятие за икономиката и за целия военно-промишлен комплекс, затова от министерството следят внимателно случващото се в него.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Смешници ! Беше повече от ясно, че приватизацията в България е гнила ябълга. Ситгна се до там веднъж народът да плаща за раздържавяване и втори път да плаща поредния пладнешки обир за одържавяване на държавните предприятия.

28.08.2017 19:43:54

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.