• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

САС отмени оправдателната присъда за подкуп на бивш депутат от ГЕРБ

САС отмени оправдателната присъда за подкуп на бивш депутат от ГЕРБ

/КРОСС/ Софийският апелативен съд (САС) отмени оправдателната присъда на бившият депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов, съобщиха от съда. През юни м.г. състав на Софийския градски съд (СГС) с председател Веселина Ставрева оправда Аврамов по обвинение в подкуп. САС обаче е констатирал съществени нарушения на съда и е върнал делото на първата инстанция.

Бившият депутат е подсъдим заедно с ексобщинския съветник от Плевен Методи Петков, който беше обвинен в помагачество. Димитър Аврамов беше арестуван на 17 юли 2012 г. и обвинен, че поискал на два пъти общо 100 000 лева и 3000 дка земя от бизнесмена Светослав Илчовски в Монтанско, за да упражни влияние върху длъжностно лице от Областна дирекция "Земеделие" във връзка със земи, за които се отпускат субсидии.

Аврамов обяснил на Илчовски, че директорът на Областната дирекция "Земеделие" в Монтана е негов човек и може да реши проблемите му срещу 50-60 000 лева и предоставяне на "някаква" земя. Бизнесменът дал веднъж 50 000 лева, но последвала среща с посредника Методи Петков, на която Илчовски разбира, че трябва да даде още 50 000 лева и "малко земя".

Петков беше свидетел по делото, но впоследствие прокуратурата събра доказателства, от които е преценено, че той също трябва да бъде обвинен като помагач.

Бизнесменът Светослав Илчовски бил арендатор на земеделски земи в Монтанско. С други фирми имали сключено споразумение за разпределянето на земите, които обработват. Тъй като споразумението не било официално регистрирано в Областната дирекция "Земеделие" в Монтана, законът задължавал шефката на дирекцията да издаде заповед за служебно разпределение на площите. Така земите, засети и обработвани от Илчовски, отишли при друга фирма, която тръгнала да събира продукцията на бизнесмена. Намесила се полиция, която предотвратила навлизането на комбайни. В спора се забърква Димитър Аврамов, който срещу пари, обещал на Илчовски да уреди проблема.

Според прокуратурата престъплението е извършено в периода от 6 юли 2012 г. до 17 юли 2012 г. Аврамов, с помощта на Методи Петков, е поискал пари от бизнесмена, за да упражни влияние върху директора на Областна дирекция "Земеделие" в Монтана Зорница Александрова и шефа на РПУ в града Даниел Псалтиров при вземане на решение от тяхна страна.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.