• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Имамов има съмнения, че това НС ще гласува оставката на Искров

Имамов има съмнения, че това НС ще гласува оставката на Искров

/КРОСС/Заместник-председателят на парламента Алиосман Имамов изрази съмнения дали това Народно събрание ще гласува оставката на ръководството на БНБ.

Имамов изброи приоритетните закони, които трябва да бъдат приети, но до гласуване едва ли ще се стигне заради липсата на кворум.

„Има време. Аз предполагам, че би могло, понеже ще има кворум, Народното събрание да приеме някои от по-важните законопроекти, например Законът за управление на отпадъците, който решава проблема на търговците на скраб - един изключително актуален въпрос; Законът за изменение и допълнение, Законът за висшето образование, който решава проблема с платеното висше образование. Сега трябва да се реши, защото следваща учебна година трябва вече да влезе в сила. Има и други закони, по които България търпи сериозни санкции на европейско равнище, които също биха могли на този етап да бъдат приети. В противен случай България ще загуби сериозни финансови средства", коментира Имамов в кулоарите на НС. 

Относно заявената готовност за оставка на гуверньора на БНБ Иван Искров, той заяви, че до времето, в което оставката влезе в парламента, трябва да бъде изминат един много дълъг път.

„Аз лично смятам, че това Народно събрание не може да реши този въпрос поради липса на време и поради липса на консенсус между парламентарните групи за евентуално нов състав на ръководството на банката. По-голяма е вероятността да не бъдат приета, защото предполагам, че по оставката ще има дискусии, които ще ангажират почти цялото време на Народното събрание в съответния ден", допълни Имамов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.