• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Политолог: В следващия парламент ГЕРБ и БСП заедно няма да имат повече от половината места

Политолог: В следващия парламент ГЕРБ и БСП заедно няма да имат повече от половината места

/КРОСС/ В следващия парламент ГЕРБ и БСП ще останат основни политически сили, но най-вероятно заедно няма да имат повече от половината места. Това коментира за Радио „Фокус" политологът Даниел Смилов.

По думите му големият въпрос е как ще бъде разпределена останалата половина от парламента. „Някои от тях набраха инерция по време на президентските избори. Имам предвид Обединените патриоти, които имат на какво да стъпят. В дясното пространство, остатъчната част от РБ - тези 4 партии, които подкрепяха правителството през 2016 година, ще имат трудния избор дали да се явят самостоятелно или да предприемат мерки за коалиране с ГЕРБ. Останалите би трябвало да се консолидират около нов десен център. В лявото пространство онова, което според мен се случва, е до голяма степен отмирането на АБВ, което би дало шанс на БСП да консолидира по-голяма част от лявото пространство и да прибави проценти", прогнозира политологът.

Според Даниел Смилов голямата неизвестна в началото на 2017 година ще бъде поведението на новия президент. По думите му сигнал за неговата политика ще бъде служебното правителство, което трябва да състави.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

българин

В следващия парламент ще има не повече от 5 партии. А как ще бъдат разпределени мандатите зависи от това кой и по-важно как ще подкрепи резултата от референдума. Господа партийци, не подценявайте народа, иначе горчиво ще съжалявате.

29.12.2016 10:36:56

Чингачхук

Хвърлящият бял боб за гледане на това, което уж щяло да стане с някои партии, е пайванисано синьо добиче от фф на су за козяшката ясла и е дресирано да мучи, когато и за каквото му подаде знак чорбаджията му. Иначе няма "захарче"! Жалка съдба!

29.12.2016 08:13:26

Анонимен

На последните избори не само у нас, а и по света, се видя, че нищо, което политолози и социолози са казали, не се е сбъдвало. Така че, Смилов по-добре да не коментира.

28.12.2016 14:16:48

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.