• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

10-ина сигнала за нарушени изборни права получил Цацаров

10-ина сигнала за нарушени изборни права получил Цацаров

/КРОСС/ Около 10 сигнала е получил главният прокурор за това, че заради действията на хора с имунитет и други лица са нарушени изборните права на български граждани. Това обяви на брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, предаде news.bg. Сигналите са от граждани, а един е постъпил по имейл от "Протестна мрежа".

Касае се за трима души с имунитет.

Софийската градска прокуратура е започнала предварителна проверка.

по-рано стана ясно, че главният прокурор е получил множество сигнали от граждани за това, че на 24 март в района на ГКПП "Капитан Андреево", по време на митинг, са извършени недопустими действия срещу българи и е извършен опит да им се попречи да упражнят избирателните си права в изборите на 44-то Народно събрание.

Твърди се, че кандидати за народни представители и други лица са отправяли заплахи и са упражнили насилие, което е станало публично известно и чрез медиите.

Прокурорът е изискал информация от медиите за това с какви кадри разполагат. Изискани са всички записи от камери, в които се виждат действия по възпрепятстване на изборните права.

Румяна Арнаудова изтъкна, че след като от Централната избирателна комисия (ЦИК) вече има обявени окончателни резултати от изборите, в момента лицата вече са без имунитет.

По думите й, дори хора с имунитет могат да бъдат проверявани. "Нямаме пречка да разпитаме лица с имунитет", коментира още говорителят на Цацаров.

Арнаудова обясни, че ако се съберат данни за други престъпления, няма да бъдат подминати.

По отношение на митинга на патриотите, Арнаудова подчерта, че те са уведомили за мероприятие кмета на Свиленград.

По този случай няма отделен сигнал от лидера на ДОСТ Лютви Местан. Румяна Арнаудова обаче потвърди, че е постъпил сигнал от Местан за касиране на изборите.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.